14 de novembre del 2010

EL MUSEU RENANO DE TRÈVERIS (ALEMANYA) MOSTRARÀ UN TRESOR AMB MÉS 2500 MONEDES ROMANES

El Museu de Trèveris (Alemanya) exhibirà un tresor amb més de 2500 monedes romanes d'or que van ser descobertes fa dues dècades.

Aquest tresor va ser trobat al 1993 quan s'estaven portant a terme unes obres d'un aparcament subterrani de la ciutat de Trèveris, (ciutat més antiga d'Alemanya). L'operari de la grua que excavava terra endins, de sobte va notar que trencava una cosa i es va adonar que era un atuell de bronze que en el seu interior hi contenia monedes.


Ciutat de Trèveris (Alemanya)


El més curiós d'aquest cas es que l'operador va interessar-se molt per aquest tema i a la nit va tornar al lloc, amb un detector de metalls, la seva recerca va donar fruits ja que va trobar un conjunt de 1500 monedes i després unes 560, un cop va haver acabat, va dirigir-se al museu de la ciutat.
Era una troballa molt esperada després de molts anys d'investigacions, va dir en unes declaracions el director del museu de Trèveris.

Les monedes mostren retrats d'emperadors romans en les seves respectives cares, en una d'elles està el retrat de Didius Julianus (emperador entre els anys 133 i 193) i d'altres més desconeguts com la seva filla Didia Clara.



Monedes trobades al tresor

El director del Museu de Trèveris té previst fer un catàleg que tindrà entre 500 i 600 pàgines on parlarà diversos temes sobre las monedes, un d'ells és com les lleis van prohibir que les monedes poguessin ser marcades pels seus propietaris.
Respecte al tema històric es dedueix que aquestes monedes van ser amagades pel seu amo a finals del segle II al soterrani de casa seva, ja que hi havia una guerra entre l'emperador
Septimus Severus i l'emperador Clodius Albinus, i les va amagar perquè no se les robessin.

A continuació us deixo un vídeo sobre les diferents monedes romanes que hi va haver:










Judith Vázquez
1r Batx

9 comentaris:

Jony ha dit...

Gràcies per informar-nos sobre aquesta notícia.
Realment cada vegada més s'està trobant noves troballes d'època romana i aquestes 2500 monedes d'or tenen un valor increïble.
Bona feina!

Laura ha dit...

És una notícia molt curiosa, ja que es trobava en l'aparcament subterrani de una ciutat, això vol dir que en qualsevol lloc pot haver-hi algun objecte enterrat que ens pogui recordar a l'època dels romans.
Molt bona feina!

Artur Bossy ha dit...

Quantes monedes! M'agradaria veure com són aquestes monedes, com estan caracteritzades,... Una notícia molt interessant! Bona feina!

abigail ha dit...

Bona entrada Judith.
Aquestes monedes deuen tindre un valor increible! la veritat és que cada cop molta gent s'interessa per l'ho clàssic, i cada cop trobem més coses que pertenuyen a aquella època.

Mireia Cutura ha dit...

Ja no tinc més paraules per descriure el gran nombre de descobriments romans!
Ara gràcies a aquestes monedes trobades a la ciutat de Trèveris d'Alemanya, podrem saber més coses sobre els propitaris de les monedes i a l'època a què pertanyen.

Mireia Cutura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anahi ha dit...

Jo el que trobo més interessant és que el que les ha trobat no se les quedi o les vengui il·legalment. Normalment és el que hagues passat amb la troballa malauradament.
Però estic contenta de que ara les monedes s'exponguin i donguin tanta informació.
Bona entrada!!!

Adrià Sanchez ha dit...

Menys mal que no se las va quedar he ho va saber fer bé a i molt bona aconseguida la informació gracies per la teva entrada.

Gracies

Maria Guallar ha dit...

2500 monedes d'or!
Així qualsevol es fa ric, tot i que és millor com a tresor arqueológic.
Apassionant.

Maria Guallar Comas
2n B ESO

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts