21 de desembre del 2009

MÓN CLÀSSIC I PUBLICITAT (11)

Hola clàssics!

Aquesta setmana us posaré una endevinalla, m'haureu de dir el nom d'un rellotge.
És una deessa molt bella, normalment se la representa amb un aire seriós, però també cal dir que apareix amb un casc al cap i un escut a la mà, qui és i quina relació té amb el rellotge?

Primer heu de posar les vostres respostes sense verificar i després posar les solucions un cop ja hagueu buscat la resposta.


Ànims!


Cristina Pacheco

2n batx

32 comentaris:

Nil ha dit...

Hola!
La marca de rellotges que té per nom una deessa és la marca Minerva, la deessa de la guerra, de les arts, les tècniques i també la que protegeix Roma.
Adéu!

Јυδιт* ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Elena ha dit...

Hola!
Crec que la marca de rellotges és Minerva, ja que aquest nom també fa referència a la deessa que conté el mateix nom i que es caracteritza per ser guerrera, la deessa de l'art, etc.

Maria ha dit...

Bon dia clàssics
Al principi no en tenia ni idea de quina podia ser la marca de rellotges, però habia pensat amb Lotus.
Després de buscar diria que es la marca Minerva ja que aquesta deesa normalment apareix aseguda amb un casc, una pica a la mà i un escut a l'altre com ens ha dit la Cristina.
Minerva a part de ser la deesa de la guerra també és la patrona dels artesans, per tan se suposa que aquesta marca de rellotges ha estat confeccionada artesanalment.

Aina ha dit...

És la deessa Minerva, deessa de la arts i de la guerra. Suposo que la relació que hi ha és que el rollotge és tant maco i tant bo com si fos una obra d'art.

Ave!

Jony ha dit...

Jo creia que era Atenea i després de comprovar-ho es vist que era correcte!
la relació que pot tenir es que delmatix mode que la deesa es bella i es caracteritzada per l'estratègia i la guerra justa, aquest rellotge també es bell i s'el pot considerar estratega i guerrer just per la bona qualitat del producte. Pot donar molta guerra aquest rellotge!! xd

mireia ha dit...

Al principì no sabia de quina deessa es tractava, però buscant he trobat que és Minerva, la deessa de la guerra. Haig de dir que mai havia vist aquesta marca de rellotges.

Andrea Padilla ha dit...

Al prinicpi creia que es tractava d'Atenea, però despés de buscar he trobat que era Minerva "la deesa de la guerra".
Sort amb el treball Cristina!:)

mireia ha dit...

La relació de la marca amb la deessa penso que pot ser que els rellotges són molt resistents i podrien aguantar fins i tot una guerra!

Elena ha dit...

Crec que la relació que pot haver-hi entre el rellotge i la deessa és que Minerva, com és la deessa guerrera, fa que el rellotge sigui resistent i pugui suportar-ho tot.

Nil ha dit...

Al principi no se m'ocorria cap deessa en la que un rellotge pogués tenir el seu nom, fins que he trobat Minerva. La relació podria ser que aquesta deessa era molt maca, com els rellotges, i també era la patrona dels artesans, això deu voler dir que aquests rellotges estan fets per artesans.

Јυδιт* ha dit...

Bon diaa!

Primerameent no sabia de qui es tractava, creia que seria atena però no estava segura. Després de buscar-hi informació he observat que es tracta de la deessa Minerva,deessa de les ciències i la saviesa i els seus atributs són el casc i la llança, com ens ha dit la cristina.
Al descubrir que era tractava de la deessa Minerva, he observat que el seu equivalent en la mitilogia grega és Atena, així que per un a part la he acertat =)

I la relació que hi ha entre la marca i el rellotge és com la Minerva és la deessa de la guerra ho podem relacionar amb el rellotge per la duresa d'ell.

Adéu!

abigail ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
abigail ha dit...

Hola, en principi em pensava que era la deesa [hémera], però vaig seguir buscant i vaig trobar que n'era la deesa [[Minerva]] i que és tracta de la deesa de la guerra.

Killian Aubà ha dit...

en principi pensava que la marca del rellotge era Lotus, ja que em sonaba que fos una paraula llatina, però no creia que fos una deesa, aixi que ho he buscat.
la solució a aquesta endivinalla, és la deesa Minerva.
Mai n'havia sentit ha parlar d'aquesta marca de rellotges, tot hhi que no en faig cas.

Anònim ha dit...

Hola!

bueno, al principi, quan hi he pensat no se'm ha ocurregut cap nom de cap deesa, però despres de buscar-ho per internet, he trobat que és la deesa minerva, la que sempre apareix aamb un casc i un escut, la que simbolitza la deesa de la guerra.

unpeto!

Adrià ha dit...

Jo al principi creia que la deesa era Atenea, però despres de buscar-ho he vist que m'equivocava i la deesa és Minerva (la deesa de la guerra).

claudia ha dit...

Hola!
No tinc n'hi idea cap marca de rellotje i tampoc conec gaires marques de rellotje però he estat buscant per internet i he trobat que la marca del rellotje és Minerva. No ho sabia que existia aquesta marca.
Gràcies per la noticia.

Clàudia!

Mireia Cutura ha dit...

Al començament em venien molts noms de deesses al cap, però cap era la que buscava. I al final fent una mica de recerca per el google he trobat que la marca de rellotges que té el mateix nom que una deessa, és Minerva. No sabia que existís una marca amb aquest nom!
Apa adéu :)

Carla Solà ha dit...

Si vols que et sigui sincera, no sé quina deessa és, però llavors buscant l'informació adequada, he trobat que el nom de la deessa és Minerva i aquesta és la deessa de la ciència i la saviesa. La relació que crec que hi ha, és que com que aquesta deessa era molt maca, i el rellotge també doncs així és.

Felicitats!

max ha dit...

hola!!!!

al principi reconec que no em venia al cap cap nom de cap deessa, però investigant investigant... he descobert que es tracta de la deesa Minerba.
La vritat es que m'ha sorpres ja que no em sonava cap marca de rellotges amb aquest nom però navegant per google, facilment trobes la informació que necessites.

adeu i bon nadal a tothom!!!

Laia ha dit...

En un principi creiem que era Minerva perquè és la deesa de la guerrra i tè bastant relació amb el fet de que se la dibuixa amb un casc i un escut.
Desprès d'haver-ho buscat hem vist que teniem raó i pensem que la relació que té aquesta deesa amb el rellotge és el fet de la duresa, de la resistència. Per tan posant-li aquest nom ens volen dir que és un rellotge molt resistent i que aguanta qualsevol cop, per exemple.

Adri & Laia

Elii ha dit...

Al principi no sabia de qui quina deessa es podia tractar.Despres de buscar per internet he torbat que la dessa es minerva que es la deessa de la guerra i sempre es representada amb el casc al cap i un escut a la mà. Mai havia vist aquesta marca de rellotge.

Laura ha dit...

Jo en pricipi pensava que era la deesa Minerva. Despres vaig busacar el nom i vaig veure que Minerva era la deesa de la guerra i que portava un casc i un escut, com deia l'endivinalla. Així que la resposta de l'endivinalla és Minerva.

Manon ha dit...

Hola, al principi havia pensat que la deesa podia ser Antenea. Havia senti a parlar, d'una deesa que portava un casc i un escut. Buscant he troba que es deia Atenes, ja que recordant creia que era alguna cosa semblant a Atenes pero no era exactament aixó. Pero despres de buscar una mica més, hem vaig adonar que hi havia una marca de rellotge que es deia Minerva, o sigui, la deesa grega Atenea pero romana. De manera que la marca de rellotges es Minerva, la deesa de la guerra.

Judit ha dit...

El principi no tenia nidea de quina marca podia ser però depsres de buscar he trobat que es Minerva, deessa de la arts i de la guerra.
Mai havia sentit a parlar d'aquesta marca de rellotges.

oriol ha dit...

Al principi tenia pensat que la marca seria Venus, ja que diu que es una deessa molt bella, però al dir que en aquesta deesse se la representa amb escut i casc he esbrinat que era Minerva.

Elena ha dit...

Jo al principi de tot pensava que era Lotus, era la primera marca que se m'havia passat per el cap i semblava una parula llatina, pero despres vaig pensar que no podia ser perquè una marca amb nom de deessa i desprès vaig comprova que era Minerva i la veritat no s'havia que existis aquesta marca. Era una deessa de l'art i de la guerra. La relació que pot haver es que aquest rellotge té art i et sens especial amb aquest rellotge.

Bona endevinalla!

Judith ha dit...

Hola

He dir que no em ve al cap cap marca en especial perquè conec molt poques marques de rellotges.
Però cercant informació he descobert que és Minerva, la dessa de la guerra i de les arts, però quan has donat la pista que a vegades pot apareixer amb un escut he confirmat molt clarament que definitivament era Minerva, crec que apareix amb un escut perquè es la deesa de la guerra.
He de dir que mai havia sentit a parlar d'aquesta marca de rellotges.

Desi ha dit...

Hola!

jo al principi no savia de quina deesa es tractava,, pero despres e trobat una foto de la deesa Minerva amb l'escut a la ma i el casc al cap i crec que es ella ja que la cristina ens ha donat aqusts dos detalls.

Adrián Prado ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Elena ha dit...

Jo crec que la marca de rellotge es minerava, encara que no s'havia que exisitia aquesta marca.És una deessa molt bella i apareix amb un casc i un escut.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts