18 de desembre del 2009

NIVEA






La coneguda marca de cosmètics NIVEA, té com a origen la paraula llatina Niveus/Nivea/Niveum, que fa referència a la neu o a la blancor d'aquesta.




NIVEA
és una marca alemanya de productes cosmètics fundada per un empresari, un dermatòleg i un químic (els quals van ser els inventors de la primera crema hidratant de la història), el 1911. Es tracta d'una gran marca mundialment dedicada a l'atenció de la pell i el cos. Actualment, NIVEA forma part d'una de les empreses multinacionals més grans del món.





Quina relació veieu entre el significat en llatí i la utilitat d'aquest producte?

Jo crec que potser es refereix al fet que superficialment la neu és blanca, suau, sense imperfeccions i la crema té aquestes característiques també. Vosaltres què en penseu?

Xènia Menéndez
1r batx

24 comentaris:

Andrea Padilla ha dit...

Hola:) Jo crec que la relació que té el nom amb el producte és que; com la neu i el fred ens poden fer malvé la pell o els llavis, amb aquest producte podem evitar les ferides o curar-les.

Moltes gràcies Xenia:)

Elena ha dit...

Hola!
Crec que la relació entre el significat en llatí i la utilitat del producte és la mateixa que ha dit la andrea, que com la neu es representa blanca i sense imperfeccions, aquest producte té les mateixes característiques i fa que no tinguem imperfeccions als llavis
Molt bona entrada!

abigail ha dit...

Xenia!

dons mira jo crec que és pel motiu que els producte és blanc i per que quan hi ha neu i el fred en que ens trobem fa que de vegades set faci una petita farida en els llavis o que és resequi la pell, per aquest motiu crec que aquest producte té aquest nom.

Aina ha dit...

Crec que la relació que hi ha és que la neu la veiem perfecte i quan fa fred la nostra pell és més delicada, per això ens proposen posarnos aquests productes per tenir la pell perfecte com la neu.

Ave!

mireia ha dit...

Xènia :)
Estic d'acord amb tu, penso que la crema té les característiques de la neu (mirat així una mica per sobre)

Јυδιт* ha dit...

jo crec que la relació que hi ha entre el nom en llatí i la utilització d'aquest prducte és molt fàcil d'adivinar. Nivea en llatí es refereix a la neu o blancor de la neu, i relació amb el producte és que pel fred se't tallen els llabis, la pell se't seca..i amb aquest productes podem evitar aquestes conseqüències que ens danyen la pell.

Molt bona feina Xènia, aveure si et recuperes i tornes habiat. Un petó i cuidaat!

Jony ha dit...

Jo també crec que la relació és que al igual que la neu es d'una blancor absoluta i sense imperfeccions, el producte nivea vol mostrar això

Judit ha dit...

Si en llatí Nivea es refereix a la neu o el color blanc, la relacio que pot tenir es per el color del producte. Ja que aquet producte fa que no set talli els llabis o que no se't fagi mal bé la pell.

Killian Aubà ha dit...

la relació que hi veig, és la que la blanca neu, pot fer-te mal als llavis, però que amb nivea, t'ajuda a disimular-ho.
més o menys el que deien els altres comentaris.

Anònim ha dit...

potser, el que vol mostrar aquest producte, es que al ser la neu una cosa llisa, sense imperfeccions, com dius a l'entrada, doncs si et poses la crema, la teva pell vindra a ser com una espècie de neu.

Adrià ha dit...

Jo crec el mateix ja que al neu es blanca i sense imperfeccions, i això és el que intenta aquesta crema.
Amés fan servir un nom clàssic per a que cridi més la atenció.

Carla Solà ha dit...

Jo crec doncs més o menys com tots i també amb el que penses tu Xènia, ja que la neu és blanca i sense imperfeccions i tal i la crema Nivea doncs també.
Merci!

Elena ha dit...

Jo crec que es perque el fred et fa mal els llavis, set tallen i aquest prodcute te'l cura a més es blanc com a simbol de la neu i també lo que ha dit la Xènia que es com la neu, blanca suau i amb poques imperfeccions igual que la crema

claudia ha dit...

Hola!
jo crec que la relació que hi ha amb el nom llatí i el servei del producte es que sobretot a l'hivren la nostra pell i sobretot els llavis es poden tallar amb el fred per aixó té aquest nom que vol dir neu com has dit i perque es un ajut per curar els llavis tallats o irritats.
merci!

Laia ha dit...

La gran majoria d'aquestes cremes les utilitzem al hivern quan fa fred. Aixó ho podiem relacionar amb la neu, però a més a més la majoria de productes són de color blanc com la neu.

També es veritat, tal com ens diu la Xènia, la neu es una cosa suau i amb aquestes cremes el que volen aconseguir és que la superfície a la qual apliquem el producte quedi suau.

Adri i Laia

max ha dit...

hola!!!
crec que aquest nom te un doble sentit, ja que per una vanda la crema es blanca i refresca com la neu, i soposo que també fan referència a que et deixa la pell suau i llisa com un camp nevadet.

espero poder veure molta neu aquestes festes.
felicitats per la entrada.

Elii ha dit...

Jo crec que la relacio que hi ha es que nivea en llatí es refereix a la neu o blancor de la neu, i relació amb el producte és que a l'hivern quan fa fred se't tallen els llavis i amb aquest producte ho podem evitar tambe es pot referir a que aquest producte te un color blanc.

Mireia Cutura ha dit...

Estic d'acord amb tu Xènia. Ja que com que aquestes cremes s'utilitzen a l'hivern, relaciona la neu amb com es la crema.

oriol ha dit...

Jo crec que vol donar amb el nom l'atractiu aspecte de la neu, net, suau,llis... a la pell.
Aquest producte reflecta la bellessa de la neu a la pell.

Laura ha dit...

Jo crec que la relació entre el significat de la paraula i el producte és que ens pot curar o prevenir algunes ferides.

Judith ha dit...

Hola

Jo fins ara no sabia que "NIVEA" era una paraula que provenia del llatí. Jo crec que la relació que te aquet mot amb el producte es que com la neu és blanca i amb el fred ens poden tallar els llavis i crec que aquest producte ho recompensa amb poder curar el mal que tens als llavis.

Meri ha dit...

Penso que la relació que has trobat entre el seu significat i el productes es correcte. Hauria posat el mateix. M'agrada descobrir coses actuals, que tenen relació amb el llatí!
Penso que tot té un perque, així doncs aquesta marca i el nom que la carcteritza tambè té el seu perque i el seu significat.

Cristian Martinez ha dit...

Bona Entrada!
No sabia d'aquesta relació de Nivea amb la paraula llatina neu, jo crec que és per la textura de la pell a l'utilitzar la crema, i sobretot per la relació del fred en la nostra pell, que gracies a NIVEA podem evitar.

Karina Szabo ha dit...

És impressionant com tantes marques conegudes com aquesta tenen el nom d'origen llati i molt poca gent ho sap. Jo crec que es refereix tant a la perfecció de la neu, ja que els romans buscaven un cutis sense cap taca, granet i imperfeccions en general, i també a què els romans intentaven tenir la pell el màxim blanca possible, ja que era un símbol de bellesa. Una entrada molt interessant!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts