1 de juny del 2009

"LUDI RUBRICATI"

Que ens trobem en un moment àlgid dels festivals de recreació història, crec que ningú ho pot dubtar. Sembla que els ajuntaments i les institucions s'han adonat que el turisme cultural és el futur i una bona alternativa a la crisi turística. Consideracions sociològiques i econòmiques apart, el festival de l'antiga Bètulo, la Magna celebratio, de la qual ens han informat tan bé els companys de Badalona, i la Tàrraco viva, que s'acaba de celebrar a Tarragona, són exemples que el món clàssic està de moda.
Doncs bé, el motiu el meu article és presentar-vos els Ludi Rubricati de Sant Boi de Llobregat, unes jornades de recreació romana que tindran lloc els dies 6, 7 i 19 de juny. En aquesta ocasió, l'animació se centra en el FOC (IGNIS) ja que l'activitat coindiceix amb les dates en què a l'antiga Roma se celebrava la festivitat de Vesta.
I ara digueu-me:
  • D'on ve el nom de la celebració?
  • Qui és Vesta i quin relació té amb l'ignis?
  • Què en penseu vosaltres, de la recreació històrica?
TERESA

7 comentaris:

Jony ha dit...

Si tens raó el mon clàssic s'està posant de moda i les festes clàssiques cada vegades són més populars en algunes localitats.
Molt interessant.Gràcies

Jony ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
mireia ha dit...

EL nom de Ludi Rubricati són els Jocs del Llobregat, és així perquè les vinyes eren de color molt fort i quan les transportaven en vaixells van destenyir el riu LLobregat, de color vermell. Així que es va quedar amb aquest nom.

Teresa ha dit...

Molt bé, Mireia. A veure si algú altre desvetlla les altres incògnites.

Judith ha dit...

El nom de Ludi Rubricati provè dels jocs celebrats els dies 6,7,8 de juny a Sant Boi de LLobregat procedets de festes romanes molt populars e el el seu temps.
Vesta és la deesa de la llar i la relació que té amb igis (FOC) és que representa l'art de mantenir el foc de la llar i del temple intern.

Elena ha dit...

El nom de Ludi Rubricati prové d'una festa molt coneguda romana que realitza el Museu de Sant Boi de Llobregat, ja que consisteixen en jocs. Es realitzen tallers de diferents disciplines que il·lustren la cultura romana.
En la mitologia romana, Vesta correspon a la deessa de la llar, la qual representa l’art de mantenir el foc a la llar i del temple intern. A més, es troba relacionada amb les donzelles i amb jovenetes que des de joves el que feien era mantenir la llum i les flames enceses en els altars, simbolitzant les sacerdotesses del foc etern.

Andrea Padilla ha dit...

El nom de Ludi Rubricati prové d'una festa romana que fa el Museu de Sant Boi de Llobregat, i consisteix en fer jocs. Es realitzen diversos tallers que il•lustren la cultura romana.
En mitologia , Vesta, correspon a la deessa de la llar, la qual representa l’art de mantenir el foc a la llar. També es troba relacionada amb les donzelles i amb jovenetes que que feien era mantenir la llum i les flames enceses en els temples.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts