14 de novembre del 2008

L'EVOLUCIÓ DEL LLATÍ

Què és la llengua?
Si mai heu pensat en aquesta pregunta, us haureu adonat que és difícil de respondre. De forma convencional, tots sabem què és, però, com pot ser que una cosa inerta, que estudiem als llibres, que queda escrita, evolucioni? Doncs, perquè, senyors, la llengua és VIVA! Creix, evoluciona, revoluciona, corre, va d'un lloc a l'altre del món, es modifica, rectifica... i ho fa des de petits fonemes fins a grans expressions!


És per això que l'hem de cuidar, l'hem d'estimar i respectar. Sí, sí, heu llegit bé! Això és el que hem de fer. Diuen els sabis que conèixer és estimar, doncs, us convidem a conèxier la vostra llengua i els seus orígens i, per què no, els orígens dels orígens. De la mateixa manera que tots tenim la nostra pròpia història i els nostres avantpassats (i aquests les seves pròpies històries), la llengua també. Aquí els teniu, i de passada aprofitem per presentar-vos aquesta nova eina per fer exios cronològics, per gentilesa de Michele Puddu.


4 comentaris:

Michele. ha dit...

Moltes mercès.

Veig que has acabat estrenant tu xtimeline ...(pels que no saben què és, a www.xtimeline.com trobareu una web on, registrant-s'hi, es poden fer eixos cronològics com el que ens ha deixat miss majka).

Apa, bon cap de setmana

Montse ha dit...

Majka, res més ben dit que el fet que la nostra llengua l'hem de cuidar i l'hem d'estimar. I per estimar cal conèixer!
Gràcies per aquesta introducció a l'eix cronològic sobre les diverses etapes de la llengua llatina. Els alumnes de 4rt t'ho agrairan, ja que els entrarà a l'examen.

eric ha dit...

jo pensu que ens estem oblidan del llati i que es tendria que fer servir mes ..


aleeee montse perque despres diguis que no cumentu jajaja



eriiic*

Cinta ha dit...

Gràcies! aquest eix cronologic serveix per repassar i ampliar tot el que hem fet a la classe! Molt interessant de veritat! ;)

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts