PERCY JACKSON

Percy Jackson és el personatge protagonista d'una saga de llibres anomenada "Percy Jackson i els déus de l'Olimp" escrita per Rick Riordan. El primer llibre és "Percy Jackson i el lladre del llampec", va sortir el 2005 i va tenir tant èxit que actualment l'univers de Percy Jackson compta amb 6 llibres,  dues pel·lícules i una sèrie que va ser estrenada el desembre d'aquest últim any. 

     Col·lecció de llibres de Percy Jackson

Percy  Jackson és un adolescent aparentment normal fins que un dia descobreix que és un semideu. És fill de Posidó, el déu del mar i, per tant, s'adona que té poders aquàtics com poder respirar sota l'aigua o produir tsunamis i terratrèmols. 

Després d'assebantar-se de qui és veritablement, Percy se'n va al Campament Mestís, un campament on assisteixen molts altres semideus i on els a protegir-se i entrenar els seus poders. En el campament, Percy coneix a Annabeth Chase, filla  d'Atena i un mortal, i Grover Underwood. Al llarg dels llibres, Percy s'ha d'enfrontar a diverses missions i aventures perilloses amb els seus amics. En els llibres també tracta temes com l'amistat, el coratge, la rivalitat, la lleialtat i també  veus com els personatges creixen a mesura que avancen els llibres. 

Imatges de la nova sèrie de Percy Jackson

La sèrie de llibres combina la mitologia grega amb elements de l'actualitat. Apareixen déus i criatures mitològiques com Medusa.

Medusa a Percy i el lladre del llampec

Percy Jackson s'ha convertit en un personatge icònic i ha ajuntat a milers de persones a tot al món. Si t'agrada llegir, és ideal per aprendre sobre mitologia grega mentre gaudeixes d'una bona lectura. Us animo a donar-li una oportunitat!

Aina Garcia

4t d'ESO

Comentaris

Martina Pareras ha dit…
Molt bona entrada Aina!! Havia sentit abans a parlar sobre aquesta saga però mai havia conegut l'argument de manera tan clara. Penso que llegir aquests llibres és una bona manera per conèixer la mitologia de manera més entretinguda. Però personalment jo mai me'ls he llegit. Si t'agraden aquests tipus de llibre, Percy Jackson també apareix a altres llibres com "Mags i Semideus", "Les Proves d'Apol·lo", entre altres. També et volia preguntar com t'has inspirat per fer aquesta entrada?
Carla López ha dit…
Molt Bona entrada Aina, jo ja n'havia escoltat a Parlar per sobre de Percy Jackson però no sabia que tenia a veure amb la mitologia grega ja que no m'he l'he vist mai! ara ja ho se, una entrada molt interesant
Tigist Masllorens ha dit…
Carai! És una entrada diferent de les altres. És interessant veure la imaginació d'aquests autors "com un humà se n'adona a mitja vida que és un semideu". Jo tenia una pregunta per a tu: què et va cridar l'atenció per començar a llegir la col·lecció?
Paula Soldado ha dit…
Molt bona entrada! És diferent a les demés i està molt ben explicada, m'han entrat ganes de llegir-me la saga i tot! Has comentat que han fet dues pel·lícules, sis llibres i una sèrie, per tu quina és la millor de totes i la que recomanaries?
Maria Teresa Valls ha dit…
Molt interessant! Crec que llibres com aquests estan molt bé perquè no només t'ho passes bé llegint la història sinó que aprens sobre diferents mites i sobre la cultura grega.
Irene Roldán ha dit…
Hola, bona entrada! Jo volia comentar-te que encara que Percy Jackson sigui la saga més reconeguda que fa aquesta barreja entre mitologia i realitat, no és l'única. M'agradaria animar-te a donar un cop d'ull a les seguents obres: "La canción de Aquiles", on narra l'història de l'heroi però des d'un punt de vista diferent i més humà on deixen entreveure una relació amorosa. També està "Circe", de la mateixa autora, i finalment "Aprendiz de diosa", aquesta última tracta sobre una humana que de sobte es veu convivint amb els déus olímpics però sota uns altres noms que encobreixen la seva identitat. Havies escoltat parlar d'aquestes obres?

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES