ELS ARCS A L'ANTIGA ROMA

Els arcs de  Roma són estructures arquitectòniques que es troben a la ciutat de Roma, Itàlia, i que van ser construïdes durant l'antiguitat romana fa més de dos mil anys. Solien ser construïts per commemorar victòries militars, honorar personatges importants o simplement com a part de l'urbanisme de la ciutat.

Durant aquesta entrada us presentaré uns quants arcs famosos com per exemple, el de Constantí, el de Titus, el de Septimi Sever o el de Trajà.

Els arcs estan fets principalment de pedra i tenen una forma semicircular o de mig punt, amb una obertura al centre per on passaven els carrers. Són decorats amb relleus escultòrics i inscripcions que solen explicar la seva finalitat i el seu  propòsit.

Arc de Titus o Arc de Titus Flavi: Construït al voltant del 81 dC  per commemorar les victòries de l'emperador Vespasià i els seus fills, Titus i Domici. 

És un dels arcs més antics i ben conservats de Roma.

   Arc de Titus

Arc de Constantí: Va ser construït al voltant del 315 dC s.IV per commemorar les victòries de l'emperador Constantí el Gran sobre Maxenci a la batalla del pont Milvi. Està ricament decorat amb relleus escultòrics que representen escenes de batalles i triomfs.

   Arc de Constantí

Arc de Septimi Sever: Construït al voltant del 203 dc per commemorar les victòries de l'emperador Septimi Server i els seus fills sobre els Parts. Encara es poden veure les restes d'aquest arc al Forum Romanum.

   Arc de Septimi Sever

Arc de Trajà: Construït al voltant de 113  dC. per commemorar les victòries de l'emprenedor Trajà en les guerres dàcies. És  conegut per la  seva escala  impressionant i els resultats detallats que narren les campanyes militars de Trajà.

    Arc de Trajà

Jo penso que avui en dia d'aquests arcs ens en podem endur els records presents perquè ells mateixos encara s'aguanten en peu a Roma i estan disponibles a tothom. Per tant, sentimentalment no sé, però físicament encara els tenim a tots aquests. I que existeixin, ja fan que tinguin una història que sabem, per tant, amb ells, ens n'enduem la història i records. 

Tigist Masllorens Mas
4t ESO 

Comentaris

Gil Claramunt ha dit…
Molt bona entrada!!! Quan visitem ciutats, en moltes d'elles veien aquests arcs, però no ens els parem a mirar en detall i no en sabem la seva història. Els arcs van ser molt importants de manera arquitectònica per els romans perquè a part de ser estèticament bonics i commomorar victòries romanes, permetien aprofitar la part de baix d'aquest com a camí, i també permetien fer construcions amb menys material ja que l'arc és buit.

Bona feina!
Carla López ha dit…
Bona entrada Tigist sabies que els investigadors pensen que els primers arcs del mon van ser al 4.000 a.c a mesopotàmia es increïble que encara ara tinguem arcs, molt interesant!
Judit Muñoz ha dit…
Molt bona entrada! En realitat els arcs no només es troben com a estructures independents, sino que estan a molts llocs, per exemple els amfiteatres o els coliseus, fins i tot s'utilitzaven als aqüeductes degut a que poden suportar molt pes.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES