TESEU I EL MINOTAURE

Posidó va concedir a Minos, el rei de Creta, un bonic bou blanca amb la condició que el sacrifiqués en honor seu. Tan fascinat estava Minos amb aquell bou, que va sacrificar un altre exemplar com a substitut, i Posidó ho va descobrir. Posidó va fer que Pasífae, esposa de Minos, sentís gran atracció pel brau. Parsífae va ordenar a l'arquitecte Dèdal fabricar una vaca per amagar-s'hi i acostar-se al toro, després d'això es va unir a ell i es va embarassar.

Va néixer una criatura amb cos d'home i cap de bou, anomenat Minotaure. El Minotaure devorava qui trobés al seu pas, i es va fer incontrolable en créixer. Aleshores el rei Minos va encomanar a Dèdal construir un laberint per tancar-lo.

Mentre es construïa el laberint, Minos va rebre la notícia que el seu únic fill, Androgeu, havia estat mort pels atenesos. Aleshores va assetjar la ciutat d'Atenes i els va obligar a pagar un tribut cada nou anys, que consistia a sacrificar set donzelles i set mancebos al Minotaure.

Mestre de Cassoni Campana: Teseu i el minotaure.

Teseu, fill del rei d'Atenes, Egeu, es va oferir com a part del tribut per aturar el vessament de sang. Com que els vaixells atenesos havien d'hissar les veles negres en senyal de dol, li va demanar que, si tornava amb vida, hissessin les veles blanques.
Minos tenia dues filles: Ariadna i Fedra.

Ariadna es va enamorar de Teseu i li va prometre ajudar-lo. Li va lliurar un cabdell de fil i una espasa màgica. Amb el fil d'Ariadna, Teseu va marcar el camí del retorn, i amb l'espasa va matar el Minotaure. Però en tornar a Atenes, Teseu va oblidar hissar les veles blanques. Egeu ho va creure mort i, desesperat, es va llançar al mar que avui porta el seu nom.


Teseu i el Minotaure, Pablo Picasso

Marta Pratginestós 

1r Batx

Comentaris

Paula Soldado ha dit…
Molt bona entrada! M'ha agradat molt la teva explicació, saps per això quina va ser la reacció de la població atenesa davant del tribut imposat per Minos i la pràctica del sacrifici dels joves a Creta?
Nora Agulló ha dit…
Molt bona entrada Marta!! Jo et voldria afegir una curiositat, a veure què et sembla.
Segons algunes versions alternatives, Ariadna, la filla de Minos que va ajudar Teseu a derrotar el Minotaure, va rebre una recompensa única després del seu paper crucial. En algunes tradicions, es diu que Dionís, el déu del vi i la festa, va enamorar-se d'Ariadna i, com a mostra d'amor, li va regalar una corona d'estrelles.
Espero que t'hagi semblat interessant.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES