QUI VA SER JULI CÈSAR ?

Juli Cèsar és un dels grans personatges històrics que han perdurat fins els nostres temps, tothom amb més o menys mesura n'ha sentit a parlar, però poca gent sap tot el que va realitzar i tot el que li va passar.

BIOGRAFIA 

Cai Juli Cèsar va néixer el dia 13 de juliol de l'any 100 aC i va ser assassinat el 15 de març a l'any 44 aC. Aquest provenia d'una de les famílies patrícies més antigues, el Julis, gràcies això va ser educat per mestres molt bons. Als dotze va ser anomenat sacerdot de Júpiter per un dels seus tiets i va ser obligat a casar-se amb Cornèlia Cinilla i els catorze anys es va quedar orfe de pare.                          Durant la seva joventut va ser segrestat per pirates en un viatge per les illes gregues, després de un alt rescat va ser alliberat, més tard com a forma de venjança va crucificar tots els pirates del campament on havia estat segrestat i fent esclaus als nens i dones.                                                                         

A poc a poc va anar aconseguint prestigi en els diferents càrrecs que va ocupar. A l'any 59 a.C va ser triat cònsol i va guanyar una gran popularitat gràcies a les mesures que va augmentar. Es va fer concedir per 5 anys el control de les províncies de la Gàl·lia Cisaplina, Gàl·lia Narbonesa i Il·líria. En aquella època Cèsar i Pompeu es van convertir en rivals la filla de Cèsar, Julia, (casada amb Pompeu) va morir. Cèsar va iniciar una guerra civil de tres anys (49-46) en la qual va resultar victoriós: va conquerir primer Roma i Itàlia; després Hispania i finalment es ca dirigir a Orient, on s'havia refugiat Pompeu. Va derrotar a Pompeu prop de les costes gregues a la batalla de Farsàlia, aquí és on va conèixer a Cleòpatra VII amb qui va tenir un fill. Un cop Pompeu va ser assassinat Cèsar va continuar la lluita contra els partidaris d'aquest. Un cop dominada la situació, Cèsar va acumular càrrecs i honors que van enfortir el seu poder personal: cònsol per deu anys, cap suprem de l'exèrcit, summe sacerdot, dictador perpetu. El senat va desaparèixer totalment i va establir una dictadura militar. 

El rumor de que podia proclamar-se rei van fer que es formés un grup de republicans, aquests els van assassinar en el senat el 15 de març de l'any 44 aC. El seu successor va ser Octavi August, el seu nebot-net.


                                          Assasinat de Juli Cèsar

PERSONALITAT I SAFREIG:

La mort del seu pare el va afectar molt, ja que des de aquell moment passava a ser el pare de família, a partir d'aquí es va convertir en un jove atrevit, revolucionari, valent, impulsiu i fins i tot temerari, però amb el temps va aprendre a controlar els seus impulsos, i es va convertir en un home tranquil i va aprendre a controlar els seus impulsos i amb un cervell reflexiu. 

Juli Cèsar va ser el protagonista d'un dels grans gossips d'aquella època, es rumorejava que havia set amant de Nicomedes durant la seva estada a l'est. Això va impactar molt a aquella època, ja que l'homosexualitat no estava ben vist en aquella època. 

E TU, BRUTE ?

E tu, Brute? (en català: també tu Brutus?) es una frase molt coneguda llatina pronunciada per Juli Cèsar en el moment de ser assassinat. Aquesta s'utilitza per expressar una traïció inesperada. Aquesta frase li va dir Cèsar el seu fill Brutus quan va rebre 35 punyalades i una de elles va ser del seu fill Brutus. Aquesta frase s'ha utilitzat moltes vegades al llarg del temps per expressar la traïció, de fet ha arribat fins els nostres temps, un exemple és en el videoclip de la cantant de pop Taylor Swift, on en un moment del videoclip de look what you made me do, un vídeoclip que ve a representar tota una venjança es veu inscrita aquesta frase.

Us adjunto el videoclip per si li voleu fer-li una ullada!


Laura Font 
4t ESO 

Comentaris

Irene Altés ha dit…
Està bé explicar la vida d'aquest personatge tan conegut i important a la història de Roma. Desconeixia la seva vida familiar i fets significatius com la mort del seu pare. El que m'ha sorprès molt és la edat tan avançada en la que el van fer casar-se obligatòriament amb Cornèlia i, per tant, tenir el seu primer fill. Això em porta a la pregunta: si eren tan joves, ja sabien fer de pares? Acabaven de sortir de la infància ells, els preparaven ja per ser pares a una edat tant jove?
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada interessant. Juli Cèsar, tot i ser un personatge molt reconegut encara hores d'ara, la seva vida i fets històrics que li van passar no són tant, per tant, gràcies a aquesta entrada, que aprofundeix més en informació de la seva vida ara podem saber més dels fets que li van passar al llarg de la seva vida. Bona entrada!
kawtar el mouden ha dit…
Encara no he llegit ninguna entrada sobre Juli Cèsar. M'ha semblat molt interessant aquesta entrada. Molt original i molt ben explicada. M'ha agradat molt que hagis posat una cançó relacionada amb l'entrada.

Molt bona entrada!!
Yvonne.A.Frimpong ha dit…
De fet, una curiositat vindria a ser que ell té el seu propi més "julius" o juliol en català.
Bassma Boukilou ha dit…
Bona entrada! No s'avia res sobre aquest tema i el que més m'ha sorprès és tot el trajecte que ha fet durant la seva vida ja que ha passat per coses bones i dolentes.
Justie Anaman ha dit…
Una entrada molt interessant. En sabia poca cosa sobre aquest personatge i gràcies a aquesta entrada, m'he pogut informar-me més. La cançó has adjuntat em sembla una idea molt bona ja que hi ha una relaciona entre la contribució de Brutus en l'assassinat de Julius. "Look what you made me do" transmet una sensació d'ira, traïció, venjança... utilitza la lletra de la cançó com una referència els enemics per avisar que l'han empès massa lluny i l'han obligat a prendre mesures violenta. A partir de la versió que m'han explicat, no era fill de Julius sinó un personatge proper a ell. Ell i els seus companys tenien por de que Cèsar s'estigués tornant masa poderós, així que van decidir prendre les coses per les seves mans i el van assassinar, prenent una decisió dràstica.
Lucas Torres ha dit…
Una entrada molt ben explicada! Diguem que Cèsar va tenir una infància mitja dolenta ja que li exigien moltes coses quan era petit i bàsicament no va tenir l'oportunitat de difrutar la seva joventut.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES