LES PLAYLISTS DELS DÉUS PART I

La música és, avui i sempre, un element molt important a la vida de les persones, tothom té les seves cançons preferides i aquells cantants o grups que ens tenen el cor robat, ara bé, els déus grecoromans serien addictes a Spotify si visquessin a l'actualitat? Quina música escoltarien?

Hades:

Hades, déu de l'inframón, viu en un lloc fosc i desolat, trist i fred, el lloc perfecte per un oient de rock emo, que, enmig de la desolació, troba consol en les cançons rock tristes de la banda My Chemical Romance o en la rebel·lia de les cançons dels italians Maneskin Quan més escoltaria aquestes cançons és quan Persèfone es amb la seva mare, per desconnectar de la seva tristesa. Les seves estadístiques d'Spotify revelarien que la seva canço més escoltada es Emo Girl de Yungblud i Willow i que la playlist que més ha escoltat és una anomenada "Jo i els meus sentiments", creada per ell mateix.

Emo Girl, de Yungblud i WILLOW


Hèrcules era un semidéu fort, i, si hagués viscut a l'actualitat, seria el que es coneix com a Gym Bro (una persona obsessionada amb l'esport i amb anar al gimnàs). Per això, jo crec que la playlist que Hèrcules escoltaria és "Música per entrenar 2023", creada automàticament per l'algoritme de Spotify i que compta, majoritàriament amb cançons de DJs com Tiësto, David Guetta o Martin Garrix, els seu gènere més escoltat seria, per tant, l'electrònica, i la seva cançó més escoltada seria Words d'Alesso i Zara Larsson, ja que es una cançó que el motiva mentre fa peses o corre els seus 40km diaris. 

Words d'Alesso i Zara Larsson


Afrodita és la deessa de l'amor, el sexe i la luxúria. És coneguda per la seva activa vida sexual, i, tot i estar casada amb Hefest, aquesta li va ser infidel en repetides ocasions. Aquesta actitud la podem relacionar amb el que en anglès coneixem com una Bad Bitch (Una noia lliure i empoderada que fa el que ella vol, sense donar explicacions a ningú), i per aquesta raó, crec que la seva playlist de confiança es diria Bad Bitch Mode: On, una playlist creada per algun altre usuari de la plataforma i que, entre el seu repertori, té artistes com Taylor Swift, Nicky Minaj o Doja Cat. El seu gènere més escoltat seria el pop, i la seva cançó més escoltada seria Rumors de Lizzo i Cardi B, ja que és una cançó amb la que se sent identificada, ja que la seva lletra parla dels rumors i de com tots aquests son veritat.

Rumors de Lizzo i Cardi B

Els personatges de la mitologia són, doncs, fàcilment identificables amb els trets característics de la música actual. Per aquesta raó, aquesta entrada tindrà una segona part amb més personatges i les seves playlists.

Arnau Giner
1r Batx

Comentaris

Laura Font ha dit…
Entrada molt interessant, com bé has dit el final de l'entrada, els deus i deesses són molt fàcils de categoritzar i veure fàcilment quins són els seus interessos i en el cas de la música es veu molt clar. M'agrada molt que en aquesta entrada s'hagi tractat d'una cosa molt important per les persones com és la música.
kawtar el mouden ha dit…
M'ha agradat molt aquesta entrada! Una entrada molt original. M'ha agradat molt que hagis explicat coses de cada deu o deessa i els hagis relacionat amb les músiques de actualment. Una entrada molt bona i bastant interessant.

Bona entrada!
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada interessant. M'ha agradat la relació que estableixes entre el tipus de música, ja que aquesta s'adapta a cada déu segons el seu caràcter i el lloc on viuen.
Maria Vasileva ha dit…
Molt bona entrada! M'ha agradat molta la teva entrada perquè la trobo molt interessant, ja que la música avui en dia és una cosa molt important per nosaltres en el nostre dia a dia i a la majoria ens agrada molt. Penso que has pogut fer una bona relació amb els personatges, mitològics coincideixo amb tu sobre la teva opinió de què escoltarien. Molt original.
Justie Anaman ha dit…
Una entrada interessant i entretinguda. La música era un aspecte essencial de la cultura grega antiga i els déus estaven sovint associats amb la música. Si avui els déus escoltessin música seria difícil dir què preferirien però a partit de les seves associacions i atributs mitològics, podríem endevinar la música que podien gaudir. Des del meu punt de vista, crec que el déu Apol·lo podria escoltar o li agradaria la música clàssica i Artemisa amb la seva associació amb la caça i l'are lliure podria preferir la música country. Tot i així, estic d'acord amb les relacions que has fet.
Lucas Torres ha dit…
Una entrada molt entretinguda i molt interessant. Hem de dir que molts d'aquets cantants es poden inspirar dels deus mitològics, ja que moltes de les seves histories es senten identificats. Es molt interessant que hagis fet el com seria si els deus mitològics a l'actualitat.
Irene Altés ha dit…
Quina entrada més divertida! Tal i com nosaltres som fans de cantants i tenim cançons preferides, trobo molt bé que als Déus grecs també se'ls donin alguns. Trobo molt encertades les teves eleccions, la de Hèracles està clavadíssima i per Afrodita també havia pensat que Doja cat és de les millors opcions. Pensant-hi una mica, crec que a Hera, com a fan de la pel·lícula "Mamma mia", ja que li encanten els drames familiars i a més estan ambientats a una illa grega, s'escoltaria repetides vegades el repertori de cançons d'ABBA que es van fer servir per la pel·lícula.
Quina entrada tant xula! M’ha encantat com releciones les musiques amb els déus! I que expliquis alguna curiositat de cada déu m’ha semblat molt interresant. No s’ha m’ha fet gens aburrit.
Moltes gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES