ZEUS I EL SEGREST D'EUROPA

Zeus, déu de l'Olimp

Zeus és un déu que governa a l'Olimp com si fos un pare de família, de fet, els seus fills no legítims es dirigeixen a ell com a tal, i per això, sovint se'l denomina amb el títol del "pare dels déus".  Ell supervisa l'univers, i és el déu del cel i els trons. És conegut també per les seves nombroses aventures i amants, dels quals molts d'ells són deus, deesses i herois incloent a Dionís, Hermes, Apol·lo i muses i nimfes com Eco i Europa.

 
Zeus de Esmirna, Louvre

El seu origen es remunta a l'illa de Creta concretament, en la caverna de la muntanya Ida, sota les cures de Gea. El seu pare, Cronos, es menja els seus germans Hèstia, Demèter, Hera, Hades i Posidó, per a evitar que ells prenguin la possessió del tron. No es menja Zeus perquè la seva mare Rea, l'enganya posant-li roba de nadó a una roca.

Les seves especialitats, vindrien a ser el control del raig, la velocitat, la força, la manipulació d'energia, etc.

El SEGREST D'EUROPA

En aquest mite es narra com una dona fenícia de la ciutat del Tir, anomenada Europa, és segrestada per Zeus, ja que està profundament enamorat d'ella. Al principi intenta festejar-la, però en veure que els seus intents són inútils, decideix canviar d'estratègia i es converteix en un toro de color blanc i s'amaga entre els animals del pare de la jove; ella en veure que és manyac, decideix muntar-se en ell.

       El rapte d'Europa, Vouet Simon

 Yvonne A. Frimong

4t ESO

Comentaris

Justie Anaman ha dit…
Un mite molt interessant. Aquest mite em fa recorda el mite de Persèfone perquè presenten un seguit de semblances: Persèfone era filla de Demèter i Zeus. Ella estava recollint flors un dia quan el déu Hades la va veure. Va quedar tan captivat per la seva bellesa que la va portar per la força a l'infamón.
Aquí també podem veure el poder que tenen els déus, raptar a qualsevol persona perquè volen sense tenir en compte els seus sentiments i les conseqüències.
Bassma Boukilou ha dit…
Bona entrada! En el segrest d'Europa podem veure que Zeus intenta aconseguir la seva atenció (d'Europa) ja que ell està molt enamorat d'ella però al principi els seus plans no ho van poder aconseguir però Zeus no es rendeix i al final aconsegueix el que vol. Aquí jo ho relaciono amb que sempre hem de lluitar per tot el que volem ja que sempre hi ha la possibilitat d'aconseguir el que et proposes.
MANAL BOUKILOU ha dit…
Bona entrada, és molt interessant aquest tema, per tant estaria bé haver aprofundit una mica més. Hi ha una semblança amb el mite de Teseu i el Minoutaure, simplement pel fet de la bellesa del bou.
Aquesta entrada ens pot donar a entendre moltes coses, però sobretot que el millor és no rendir-se mai i lluitar fins aconseguir tot el que et proposes, com ara Zeus ha lluitat per l'amor d'Europa.
Maria Vasileva ha dit…
Bona feina. La teva entrada està molt bé, té una petita introducció de Zeus al principi i s'entén bé, ara bé, crec que hauries d'aprofundir una mica més el mite. Podries explicar que d'aquest mite podem extreure que hem d'intentar lluitar per les coses que volem i intentar aconseguir-les encara que hàgim de fer coses perilloses. També podries explicar, què va passar després i si van arribar a enamorar-se els dos...
Angie Soto ha dit…
Bona entrada, no havia sentit mai res sobre aquest mite, i a més a més no coneixia gairebé res de la vida de Zeus, per lo tant hi han hagut detalls que m'han semblat curiosos. Està molt ben redactat i la informació es molt acertada.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada molt interessant! Zeus és un déu que vol tenir tot el que desitja i si no ho aconsegueix per les bones, busca la manera de satisfer els seus desitjos, i amb aquest mite ho podem comprovar.
Iman Barmou ha dit…
Bona entrada! Curiós els que pot arribar a fer un deu pel seu amor, també afegeixo que Zeus i ella van tenir tres fills, Minos, Radamant i Sarpedó. Finalment, Zeus li cedeix Asteri, rei de Creta, ella es va casar amb Asteri i per la qual cosa va obtenir el poder sobre Creta.
Gina Rodrigo ha dit…
Bon tema! Crec que aniria bé complementar-ho amb una mica més d'informació. Té alguna relació amb perquè encomanem Europa al continent?

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES