19 de novembre del 2018

ZEUS S'APODERA DEL TRON

Zeus és el déu del cel i sobirà dels déus olímpics. Es un déu romà ¨Júpiter¨, es també el déu de la pluja i acumulador de núvols. Es fill menor del tità Cronos i de la titànida Rea, va ser el primer fill que no va ser devorat per el seu pare, gràcies a la seva mare, ja que la seva mare li va canvia per una pedra embolicada amb bolquers. Zeus va ser alimentat per la llet de la cabra Amaltea i ho van cria unes nimfes. 


                                     escultura de Zeus,  Apoloni                                         

1.TITÀ CRONOS

Cronos és el pare d'en Zeus, ell era el que s'apoderava del tron abans que naixés en Zeus, sempre li ha agradat tenir el poder, per aquella raó en Cronos devorava els seus fills després de néixer perquè tenia por de que algun dels seus fills s'apoderés del seu tron quan ell ja no pugui mantenir el poder d'aquell poble. Zeus va ser l'únic que no va ser devorat per el seu pare, perquè la seva mare va canvia Zeus per una pedra amb bolquers i embolicada, perquè així el seu pare es confogués i es mengés la pedra embolicacada de bolquers.
La titànida Rea va embolicar una pedra amb bolquers per confondre al tità Cronos i que es mengés la pedra i no a Zeus. A la nit la titànida Rea va porta a Zeus en un lloc on ningú el veuria. En tot aquell temps en Zeus s'alimentava amb la llet de la cabra Amaltea.

2. ZEUS ES VA APODERAR DEL TRON
  
Zeus es va revelar contra el seu pare quan va saber que el seu pare era el q va devora a tots els seus germans: Posidó, Hades, Hèstia, DemÈter i Hera.
Li va demanar que vomités a tots els seus germans, després de una guerra contra el seu pare. Després de la gran derrota contra el seu pare, zeus va obtenir tot el poder del tron.
I cada germà seu va obtenir un poder.
Zeus i Hera   James Barry

3. EL PODER DE CADA FILL 


Zeus: Déu dels déus.

Hera: Deessa de les dones i el matrimoni.

Posidó: Déu del mar i de les tempestes.

Hades: Deessa de l'inframón.

Hèstia: Deessa del llar i de la família. 


Les llegendes de zeus


Neene Mballo
4t ESO

8 comentaris:

Judith Rodríguez ha dit...

Deixa'm afegir que el motiu pel qual Cronos devorava als seus fills era perquè Gea li profetitzà que un dels seus fills el destronaria, i per tant es convertiria en el nou Deu dels déus, però gràcies a l'astúcia de Rea, Zeus es va salvar d'aquest final tràgic. Bona feina!

Alba Le Riera ha dit...

Una entrada interessant, ja que Zeus és un personatge molt destacat en la mitologia. És molt impressionant el que va fer el seu pare per no perdre el poder, l'avarícia que tenia estava fora de control. Bona feina!

Unknown ha dit...

Una entrada molt interessant, són molt curioses les històries que s'arriben a explicar sobre els déus de l'Olimp... He de dir que no coneixia aquest mite i l'he trobat molt informatiu, no obstant, jo tenia entès que Hades era un déu i no una deesa, pot ser?

Anònim ha dit...

Una entrada molt interessant! Sobre tot perquè si no hagués estat per Rea, no tindria tanta importància ni coneixeriem un dels déus més simbolics de la mitologia, com és Zeus. També hem de tenir en compte que un dels seus germans és un altre déu molt significatiu, com és Poseidó. Gran gesta de Zeus enfrentant-se al seu pare per recuperar la vida dels seus germans. Ho has explicat d'una manera molt cara, bona feina!

Fernanda Paredes ha dit...

És una entrada força curiosa, aquí podem observar que els déus eren egoistes, com ara Cronos, que per no perdre el seu tro es menjà en els seus fills. He de dir que està força bé, però repassaria les faltes d'ortografia. Bona feina.

Rebeka Picoiu ha dit...

Molt interessant. Mai havia pensat que Zeus, Hera, Posidó, Hades i Hèstia eren germans i que Zeus era DÉU dels dÉUS.

Berta Dong Reixach ha dit...

Ja era hora que Tità es deixés de menjar els seus fills. I Rea va ser molt astuta en canviar el nen amb una pedra amb bolquers!
Per part de Zeus va ser molt humil en voler a tornar a "reviure els seus germans" ja que potser algun altre no ho hagués fet.
No m'ha quedat clar...Tità acaba mort o només Zeus l'obliga vomitar els fills?

Anònim ha dit...

Una entrada molt iteressant.
Crec que tothom a sentit a parlar de Zeus alguna vegada, però el que jo no sabia és que Posidó, Hades, Hèstia, Damèter i Hera eren els seus germans.
Una informació que podem afegir, és que Zeus es va casar amb Hera, la seva germana.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts