20 de maig del 2016

HÈRCULES, LA PEL·LÍCULA

Disney s'allunya de les tòpiques i típiques històries per aquesta vegada transportar-nos a la mitologia grega. Ens presenta la història d'Hèrcules, història mitològica adaptada, i permet així que els nens coneguin una mica més sobre aquest camp tant apartat en la nostra generació.
Portada d'Hèrcules, la pel·lícula
Hèrcules ens narra una història on Hades, un senyor de l'inframón planeja destruir a Zeus. Per fer-ho i assegurar-se que res no li pot sortir en contra consulta el seu futur. Aquest diu que si Hèrcules (fill de Zeus) lluita en el moment que els planetes s'aïllin, és a dir al cap de 18 anys, aquest serà una gran amenaça i no aconseguirà el seu objectiu de dominar l'univers. Per eliminar al petit Hèrcules i treure's el problema, Hades envia a Pena i Pànic, els seus sequaços del mal perquè el segrestin i el converteixin en mortal i seguidament matar-lo. Tot hagués quedat aquí si no fos perquè en el moment que li estan donant la poció apareixen dues persones i es a veuen obligats a amagar-se i això fa que el nen no s'acabi la poció i aquesta per tant no ha fet el seu efecte.
Pena i pànic donant la pòcima a Hèrcules
Anys després, Hèrcules desconeixent el seu origen, és un jove que intenta fer vida normal però la seva desmesurada força li causa problemes. És per això que decideix demanar-li a Zeus preguntes sobre el seu passat. Zeus li siu que ell és el seu pare, de petit van raptar-lo però que ha d'esdevenir un heroi per poder tornar a l'Olimp. Zeus li regala Pegàs i li diu que busqui a Phill, un sàtir entrenador d'herois qui l'ajudarà a controlar el seu poder i així tornar a ser un déu. Finalment Phill convenç Hèrcules i li recomana que vagin a Tebes, una de les ciutats més catastròfica i que necessita un heroi que els salvi d'aquestes desgràcies. De camí, Hèrcules sent un crit d'una damisel·la en perill. Hèrcules salva a Mègara, la noia, del Nessos que estava molestant-la. Més endavant, Eslo descobreix que Meg treballa per Hades, i que el que estava fent era convèncer al centaure per unir-se al déu malvat. Hades, davant la notícia de la vida d'Hèrcules, aquest li dóna la missió de seduir-lo.
Meg seduint Hèrcules

A Tebes, Hèrcules és considerat com a un dels millors herois havent vençut l'Hidra de Lerna, Medusa o el Lleó de Nemea. Tot i així, el seu pare Zeus li adverteix que el fet de ser famós no el converteix en heroi veritable i encara menys en déu. Li queda molt camí per recórrer.


Phil descobreix les intencions d'Hades i adverteix a Hèrcules de que Meg només juga amb ell. Hèrcules, però s'hi oposa i la defensa dient que no es creu el que diu i s'enfaden.

Hades utilitza Meg perquè Hèrcules perdi els seus poders durant un dia i així destruir l'Olimp, destronar Zeus i conquerir la terra. Hèrcules accepta només si a Meg no li passa res.


Hades allibera un grup de titans perquè ataquin la muntanya de l'Olimp i a un cíclop perquè mati a Hèrcules. Zeus es troba indefens i superat en força i queda atrapat. Hèrcules s'enfronta al cíclop i aconsegueix vèncer-lo gràcies a la seva perspicàcia i enginy juntament també amb l'ajuda moral de Phil, qui torna després que Meg vagi en busca seva. Hèrcules doncs, crema l'ull del monstre i li lliga els peus amb una corda. Aquest, al caure, provoca un tremolor que fa que una columna del temple es desplomi sobre Hèrcules. Meg, intenta entre-posar-se i el salva donant a canvi la seva vida, ja que mor aixafada.


Hèrcules tirant de les cordes del Ciclop 
Aquí es trenca el contracte, i Hèrcules marxa a l'Olimp a vèncer els titans havent recuperat la força. No només aconsegueix acabar amb els plans d'Hades, sinó que també salva la vida de la seva estimada Meg. Finalment s'adona que ell no vol la divinitat ni ser un Déu, així que renuncia a la seva immortalitat i força eterna per viure al costat de Meg, la seva enamorada.

Una curiositat de la pel·lícula és que tota la història és narrada per cinc musses, les quals aporten també la part musical al film. És una manera més dinàmica i atractiva als ulls per apropar als més joves al món clàssic. En opinió meva és una bona pel·lícula.

Les muses narradores
Aquí teniu un vídeo de l'inici de la pel·lícula on les muses comencen a narrar-la i et situen a la història:


Maria González Duch

1r Batx

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Maria m'ha agradat moltíssim aquesta entrada. Hércules és una de les meves pel·lícules preferides. Fa poc la vaig veure i em vaig adonar de tota la història mitològica que porta el darrera. Realment has fet molt bona feina! Felicitats

Maria González ha dit...

Moltes gràcies Laia! De fet també sóc una fan de Disney i aquesta en concret sempre m'ha agradat i la trobo molt original!

Mireia Recuero Solà ha dit...

Molt bona entrada! Feia anys que no havia vist la pel·lícula i que no n'havia sentit a parlar. Ja no me'n recordava que Hèrcules descideix renunciar la seva divinitat, immortalitat i força eterna per Meg i la veritat és que aquesta part és una de les meves preferides. M'han servit molt les teves paraules per adonar-me que derrere moltes pel·lícules de Disney hi ha històries de mitologia i cultura amagades encara que quan som petits ens costa entendre-les.

Gràcies!

Eva Bujons Cudinach ha dit...

M'agraden molt aquesta classe d'entrades, ja que ens mostren com coses del passat ens envolten en l'actualitat. Disney amaga moltes coses darrera les seves pel·lícules que segurament cap de nosaltres sabem. D'alta banda m'ha agradat molt recordar la pel·lícula de Hèrcules, ja que feia anys que no la veia, i avui l'he tornat a mirar.

Martina Vilar ha dit...

Gràcies a la película d'Hèrcules la gent sobretot els petits podem aprendre algunes coses sobre d'aquella època. Podem saber com vivien, quina vida tenien i moltes més coses. Una entrada super interessant.

Unknown ha dit...

Un gran exemple com hi ha moltes històries que tenen un fons de mitologia. Tot i que la història s'ha adaptat per fer-la més atractiva per nens, hi ha moltes coses que ens ensenyen des de petits detalls de la cultura grega.
He d'admetre que jo també sóc fan de Disney, i m'ha agradat molt llegir la teva entrada. Bona feina!

Judith Rodríguez ha dit...

Estic d'acord en que Disney ha fet un bon treball introduïnt aquest gran mite clàssic dins seu. Tot i que també haig de dir que s'ha adaptat força al públic, majoritàriament infantil, és a dir que hi ha escenes que realment no apareixen al verdeder mite i n'hi ha d'altres que han sigut modificades per tal d'atraure més als espectadors, ja que al cap i a la fi es tracta d'una pel·lícula i requereix audiència!
Molt bona entrada!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts