FURIUS BACO: MITOLOGIA A PORT AVENTURA

Ens pot semblar que la mitologia és una cosa passada de moda, que ja no forma part de la nostra realitat actual. Estem molt equivocats! Els llibres, les pel·lícules, els jocs i fins i tot els parcs d'atraccions tenen un component de mitologia. Port Aventura, el parc d'atraccions de Catalunya, té una atracció que es diu: Furius Baco, una muntanya russa amb molta mitologia darrere.
Furius Baco, Port Aventura
L'atracció està ambientada a Catalunya, a la típica masia del país. La família de la casa té una gran producció de vinyes, on també hi treballa l'hereu. Ell fa un invent amb el que vol guanyar molts diners: crea una màquina que permeti transportar les botes de vi a una gran velocitat. Per fer-ho, es necessita un contrapès: els humans que pugen a l'atracció. El mico del noi, en Manàs, li aixafa la guitarra, perquè desajusta la velocitat de la màquina. L'hereu inventor mor al moment, i l'atracció comença a agafar velocitat (de 0 a 135 km/h en només 3'5 segons).
Decoració del Furius Baco: màquines de fer vi
Bacus era el déu del vi (per això la producció de vinyes de la família), del teatre i de les festes. Se'l representava envoltat d'heures, amb una copa a la mà i un cep que li fa de bastó. 
Bacus
El mite de Bacus diu que després que Sèmele, la mare de Bacus, demanés al rei dels déus, Zeus (que a part era el pare de Baco), que li ensenyés tot el seu poder, va morir de por. Com que Zeus sabia que Sèmele estava embarassada, li va agafar el fill que portava a la panxa i se'l va enganxar a la cuixa. Sis mesos després va néixer Bacus, sa i estalvi. Però, quan semblava que tot anava bé, Hera, l'esposa de Zeus, va manar que matessin el nen perquè ningú més s'acostés al seu marit. Van tallar Bacus a trossos i el van intentar cuinar, però l'àvia de l'infant, que ho havia vist tot, el va agafar i va tornar a ajuntar totes les parts. Després d'això van convertir Bacus en déu. 

Furius Baco: al principi es veu com la producció de vi, de què s'ha parlat més amunt, tapa les pantalles. 

Laia Masnou
1r batx

Comentaris

Unknown ha dit…
He trobat l'entrada molt divertida! Mai m'hauria imaginat que aquesta atracció tindria una part de mitologia al darrere i mira que m'agrada molt aquesta atracció i mai havia entès el video del principi!
Anònim ha dit…
Realment hem adaptat moltes coses de l'època. Mai m'hauria pogut imaginar que aquesta atracció de PortAventura tingués relació amb els romans. Molt interessant!
Martina Vilar ha dit…
Molt bona entrada, no ho sabia que que el Port Aventura tingués alguna relació amb la mitologia. Una bona entrada per saber coses. El video m'ha agradat molt.
Unknown ha dit…
Tal com has dit, la mitologia està present en molts més llocs dels que ens pensem, com per exemple una atracció de parc d'aventures. Probablement cap de nosaltres havia pensat en els déus romans al pujar al Furius Baco. Una entrada molt interessant!
Carla Erra ha dit…
Hi he pujat moltíssims cops i mai m'havia parat a pensar que aquesta atracció tingués una referència amb aquest déu. Un cop havent llegit aquesta entrada ho veig claríssim, ja que tota l'atracció i les cues està ambientat amb les bodegues i el vi. Tot i així penso que hi podrien fer alguna cosa per tal de que la gent ho pogués veure més fàcilment, alguna distracció tocant aquest tema a la cua, que n'hi ha molta en aquesta atracció. Aquest és un tema molt interessant que molta gent hauria de conèixer.
Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

DÉUS, PERSONATGES I MONSTRES MITOLÒGICS