ELS 12 TREBALLS D'HÈRACLES (II)

El setè treball consistia en capturar el bou de Creta i portar-lo a Micenes, on hauria de ser sacrificat. El toro havia estat obligat a anar al llit amb Pasífae, l'esposa de Minos, com a càstig que imposava Zeus per no haver complert una promesa. Després d'haver fet l'amor, Pasífae es va quedar embarassada del Minotaure. El bou anava per la illa envestint a tothom, per això havia de ser capturat. Heràcles, que tenia una força prodigiosa, el va capturar i el va portar a Micenes perquè complís el seu destí.

El setè treball: el bou de Creta
El vuitè treball va ser amb les eugues de Diomedes. El rei Diomedes tenia unes eugues que menjaven carn. Eristeu va demanar a Heràcles que les hi portés. Però el problema era que l'heroi no es podia acostar massa, sinó se'l menjarien. Per això, va anar amb una sèrie de voluntaris a lluitar contra Diomedes. Quan el va haver derrotat, va tirar el rei a les eugues, que se'l van menjar viu. Així les eugues es van tornar bones i Heràcles les va poder portar amb Eristeu.
El vuitè treball: les eugues de Diomedes
La filla d'Eristeu, Admete, volia el cinturó d'Hipòlita (el cinyell de les Amazones), la reina de les amazones. Hipòlita es va enamorar de la força d'Hèracles i li va regalar el seu cinturó. Hera va escampar el rumor i totes les Amazones van anar a atacar a Hèracles, que va aconseguir escapar amb el cinturó. 
El novè treball: el cinyell de les Amazones
El desè treball d'Hèracles consistia en robar els ramats de Gerió, un monstre amb la forma de tres homes units per la cintura. El seu camí fins la illa on vivia el monstre va ser molt dur, però el déu del Sol el va ajudar deixant-li una copa que el feia viatjar de l'est a l'oest molt ràpid. Hèracles va matar el gos Ortos, que vigilava els ramats, i el pastor Eurició. Quan va trobar Gerió també el va matar i va separar els seus tres cossos. Al final va reunir tots els ramats i els va portar a Micenes. 
El desè treball: els ramats de Gerió
L'onzè treball consistia en robar les pomes d'or del jardí de les Hespèrides. Aquestes pomes eren protegides per les nimfes Hespèrides i un drac de molts caps. Quan va arribar al jardí va anar a buscar Atlas, un tità que aguantava el món sobre les seves espatlles. Hèracles li va dir que li aguantava un moment el món si ell li aconseguia unes quantes pomes. Atlas va acceptar però quan ja li havia donat les pomes va decidir que no tornaria al seu lloc, i que Hèracles s'hauria de quedar allà aguantant el món. Hèracles el va enganyar i li va dir que ho faria, però només si ell li deixava posar-se un coixí a les espatlles, així seria menys pesat. Atlas va acceptar, i quan va tornar a tenir el món agafat, Hèracles va marxar corrent i es va escapar del tità.

L'onzè treball d'Hèracles: les pomes d'or del jardí de les Hespèrides
El dotzè i últim treball consistia en emportar-se el Ca Cèrber, un gos amb tres caps que vigilava els morts que hi havia a l'infern. Hèracles va demanar a Hades, el déu dels inferns, si se'l podia emportar. Ell li va dir que sí, amb la condició que l'hauria de capturar ell sense armes. Hèracles va acceptar i el va atrapar, només utilitzant la força dels seus braços. Així va poder portar el gos de tres caps davant del rei de Micenes. 


El dotzè treball d'Hèracles: el Ca Cèrber


Laia Masnou
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Miquel ha dit…
De fet, les eugues del rei Diòmedes s'anomenaven Podarg, Llampó, Xantos i Dinos, i el rei acostumava a alimentar-les amb la carn dels habitants els quals manava.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES