ENGANY A LA MORT

Sísif, fill d'Èol i Enàrete i rei de Corint (antigament es deia Efira)  era el mortal menys escrupolós i el més intel·ligent de tots. Era considerat bo per afers com la promoció de la navegació i el comerç de la ciutat, però també era criticat per fer servir mètodes il·lícits i  era considerat avariciós i mentider.
Sísif va ser testimoni del rapte de Zeus a Egina, la filla del riu Asopo, i va decidir delatar al déu, cosa que va enfurismar molt a Zeus, que va enviar al déu de la mort Tànatos a matar al rei Corinti.
Egina esperant l'arribada de Zeus
Quan Tànatos es disposà a complir la ordre de Zeus, l'astut Sísif va aconseguir atrapar-lo i el va encadenar, provocant així que ningú morís durant aquell període d'empresonament del déu de la mort, fins que Ares el va alliberar i va poder seguir amb la seva feina, començant precisament per Sísif.
Tànatos
Tànatos va matar Sísif, però aquest ja tenia un pla per quan allò passés, i abans de morir va dir a la seva dona que no li fes el sacrifici habitual als morts i, d'aquesta manera, quan va arribar a l'infern va enganyar Hades, que el va tornar a la vida quan aquest li va dir que es volia venjar de la seva dona per no realitzar un sacrifici correcte. Es va dirigir a Corint, però no va tornar al regne dels morts fins que el déu Hermes el va obligar mitjançant la força.
Quan Sísif va arribar a l'inframón va haver de complir un càstig etern: pujar una gran roca al cim d'una muntanya i un cop a dalt aquesta tornava a caure pel seu propi pes i Sísif l¡havia de pujar novament.
Sísif complint el seu càstig
Fausto Jibajas
1r Batx

Comentaris

Maria González ha dit…
Molt interessant, havia sentit a parlar del mite ja que a classe de literatura fa poc va sortir el tema, però no sabia la història completa!
Unknown ha dit…
Doncs me n'alegro que la meva entrada t'hagi ajudat a adquirir nous coneixements sobre el mite.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES