12 de febrer del 2016

EL MITE DE PEGÀS

Pegàs era un cavall blanc, alat, que va néixer de Posidó i Medusa. El cavall va néixer del coll de Medusa quan Perseu la va matar al mar. Pegàs va desplegar les seves ales i va començar a volar. Perseu va aprofitar i hi va pujar a sobre, per així poder fugir de les dues germanes de Medusa.
Després de néixer, Pegàs va portar el llamp de Zeus a l'Olimp.
Atena va domar Pegàs, i el va regalar a Perseu perquè així pogués anar a alliberar Andròmeda, la filla dels reis d'Etiòpia, que havia estat lliurada a Posidó per poder salvar el seu poble.

Pegàs
Molta gent volia aconseguir a Pegàs, però ningú tenia èxit mai. , que era el príncep de Corint, sempre va tenir la obsessió d'atrapar el cavall alat. 
Bel·lerofont va passar la nit en un temple d'Atena, on se li va aparèixer la deessa amb una brida d'or. Ella li va entregar la brida i li va dir que així li seria molt més fàcil domar Pegàs. Bel·lerofont va fer cas d'Atena, i va anar al prat on solia pasturar el cavall alat. Bel·lerofont s'hi va acostar i va poder muntar a Pegàs sense problemes. Les brides d'or havien funcionat. 

A partir d'aquell instant, Pegàs va acompanyar Bel·lerofont en totes les seves aventures. El cavall el va ajudar en les batalles contra les Amazones i Quimera
Pegàs i Bel·lerofont

Bel·lerofont s'havia tornat molt orgullós. Anava dient que podia volar com els déus i estava molt content d'haver aconseguit atrapar Pegàs. Quan Bel·lerofont va manar al cavall alat que pugés cap a l'Olimp, Pegàs el va deixar caure perquè no volia que Zeus el castigués.
Des d'aquell moment, Bel·lerofont va ser rebutjat pels déus. 

Finalment, Pegàs es va quedar a l'Olimp, on Zeus el va nombrar portador del llamp i el tro, i l'encarregat de conduir el carro d'Aurora.
Zeus va convertir a Pegàs en una constel·lació de quatre estrelles, i així, el cavall del cel, va esdevenir etern.

Constel·lació de Pegàs


Laia Masnou
1r Batx

2 comentaris:

Unknown ha dit...

M'agrada molt aquesta entrada! Sempre he trobat a pegàs com un animal molt bonic i elegant, però la veritat és que mai havia sentit la seva història, molt interessant.

Unknown ha dit...

Moltes gràcies Laura. Realment la manera com va néixer i tot el que va fer més tard és molt interessant. A mi també m'ha agradat molt en Pegàs des de sempre

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts