MEDUSA

Medusa era la filla de Phorkys i Keto. Medusa era una de les tres germanes coneguda com a gorgones. Ella era la única mortal de les tres. Tenia una cabellera daurada i era una bella donzella.
El seu nom "Medusa" prové del grec que significa guardiana o protectora.

Les gorgones eren tres monstres i es deien Esteno, Euríale i Medusa. De les tres, només aquesta última era mortal, però era considerada la Gorgona per excel·lència.

El cap d'aquets monstres estava envoltat de serps, tenien grans ullals, mans de bronze i ales d'or. La seva mirada era tan penetrant que qui la mirava els ulls es convertia en pedra. 
Peter Paul Rubens  Medusa 1617
En la mitologia grega Medusa era una dona molt maca que va arribar a tenir relacions amb Posidó en el temple dedicat a Atena que era la deessa de la guerra. Quan ella es va assabentar, va decidir transformar a Medusa en un monstre amb ales.
Quan Medusa estava embarassada de Posidó, Perseu, ajudat per Atena i Hermes a qui li van donar les sandàlies alades, un escut i una espasa, Medusa va ser decapitada.
De la sang de Medusa va néixer Pegàs era un cavall alat, i el gegant Criasor.
Perseu va utilitzar el cap de la seva mare per poder matar a Cetus i poder rescatar Andròmeda. 
Medusa (dibuix)
Sara López
4t ESO

Comentaris

Unknown ha dit…
Hola Sara, la veritat he après moltes coses amb la teva entrada, ja que no sabia que el nom de "Medusa" provenia del grec que significa guardiana ni tampoc sabia que ella era mortal i tenia dos germanes més. El mite que has explicat a continuació tampoc el sabia, i per la meva opinió l'Atena ha set molt cruel en convertir la Medusa en un monstre amb ales.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES