14 de gener de 2016

ASCLEPI, DÉU DE LA MEDICINA

Asclepi, és l'antic déu de la medicina romana. Era anomenat Esculapi pels romans i fill del déu Apol·lo i Coronis. Quan Coronis estava embarassada d'Asclepi, Apol·lo va assassinar Coronis, va descobrir que li havia estat infidel; però un cop morta va treure el seu fill del seu ventre.
El centaure anomenat Quiró, es va encarregar d'educar a Asclepi, també va ser el que li va ensenyar tot tipus de medicina, en especial herbes medicinals, ja que en aquella època no hi havia medicaments.Asclepi sempre és representat amb una serp enroscada en un bastó, aquesta serp és el símbol de la medicina. Gràcies a la seva bona educació de la medicina va arribar a dominar el do de fer ressuscitar a els éssers morts. Però aquest do que tenia, no va agradar tant a Hades, déu de la mort. 

Així que Hades va anar a queixar-se del do que tenia Asclepi a Zeus, explicant-li que canviava l'ordre natural dels éssers i que no hi havia prou morts. Zeus, que va estar d'acord amb el seu germà Hades, va crear un raig que llançar contra Asclepi deixant-lo mort.


Un cop mort, Zeus, va elevar a Asclepi a la categoria de déu. A l'actualitat, la serp d'Asclepi està representada en ambulàncies i hi ha centres mèdics dedicats a ell.


La serp d'AsclepiLaura van Esch Solà
4t ESO

1 comentari:

Mariia Myhal ha dit...

Un mite molt interessant! La veritat es que sempre quan veia el dibuix de la serp, a les ambulàncies, pensava quin significat podia tenir això. Gràcies en aquesta entrada, ja sé la resposta de la meva pregunta.