OBTENCIÓ DELS COLORS A L'ANTIGA ROMA

Kermes vermilio

Per obtenir el color groc es necessitava terra d'ocre i òxids de ferro.


El color vermell s'obtenia amb ocre i sulfur de mercuri, molts cops també s'utilitzava un insecte anomenat kermes vermilio.


Per obtenir el color lila, s'utilitzava un mol·lusc procedent del mar mediterrani, tot i que per 30 grams de tint es necessitaven 250.000 mol·luscs, l'espècie s'anomena Phyllonotus trunculusAquest color només s'utilitzava per als generals victoriosos, que es vestien de porpra després de guanyar la batalla.
A l'actualitat obtenir colors és una cosa molt fàcil ja que tots en podem tenir només comprant-los, no ens cal fer barreges amb productes per obtenir un color determinat, sinó que els podem adquirir a la botiga.
Abans l'obtenció de colors era una cosa difícil ja que calia una barreja de materials per obtenir-los. Aquí en teniu alguns exemples:       Per aconseguir elnegre utilitzaven ivori, ossos i fusta calcinats i sutge.

El color verd, s'obtenia a partir de vapors de vinagre i es col·locava sobre sobre làmines de coure.

El color blau s'obtenia a partir del silicat del coure i calci.

El blanc s'obtenia a partir de carbonat de calci.

Laia Costa
4t ESO

Comentaris

Anònim ha dit…
Ostres tu! que intel·ligents que eren! Mai havia llegit res sobre el tema. Molt interessant.
Unknown ha dit…
Estuc d'acord amb la Ioana, no tenien gaires colors, però tenien recursos per aconseguir-los. M'ha agradat saber coses sobre aquest tema, no en sabia res ni tampoc n'havia llegit mai res. Bona entrada!!
Unknown ha dit…
No m'hagués imaginat mai un recurs tant intel·ligent per poder aconseguir els colors. Com és que el color lila només s'utilitzés en generals?
Karina Szabo ha dit…
Encara que ara els colors siguin molt fàcil d'aconseguir tot té el seu origen i al principi costa però després ja és més fàcil gràcies a l'evolució de la societat, de les màquines i les noves idees que sorgeixen. En la meva opinió, el color lila, el més difícil d'aconseguir i el que t'havies d'esforçar per aconseguir-lo està com associat al color de la dona. Una dona no és una cosa fàcil i per enamorar-la s'ha de fer un gran esforç. Molt bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE