4 de març del 2013

ELS SIGNES DEL ZODÍAC I LA SEVA HISTÒRIA

Mai t’has preguntat quina és la història del teu signe del zodíac? 

Doncs aquí et deixem una breu explicació de la llegenda de cada signe:


 AQUARI (21 gener-19 febrer)

Aquari també era conegut com a “Escanciador”. Ganímedes era fill de Laomedont. Un dia el seu pare li va dir que dones menjar al bestiar i Zeus, pare dels déus, es va enamorar d’ell, així que va anar cap a ell transformat en àliga, el va raptar i se’l va emportar a l'Olimp. Allà, Ganímedes va estar servint als déus. Per aquesta raó se’l representa com un home amb un gerro a la mà.

PEIXOS (20 febrer- 20 març)



En aquest signe trobem que hi ha dues llegendes diferents:
-  Eratòstenes deia que el símbol del peix prové del peix que va salvar Dercet (meitat dona, mitat peix) quan ella va caure al llac. Dercet era filla d’Afrodita.
- Higini deia que els peixos simbolitzaven Venus i el seu fill Cupido. Aquestes dues figures van ser sorpreses per el monstre Tifó. Venus va voler escapar per l’aigua i perquè no es poguessin separar, es van lligar amb cordes.

ÀRIES (21 març- 19 abril)



El seu origen el podem trobar a la llegenda dels argonautes en busca del “Velló d'Oro” (xai volador amb la pell d’or). Hèrcules, Jasó, Càstor i Pòl·lux van viatjar en un vaixell construït per Minerva anomenat Argos. En una tempesta  una biga va caure i va matar a un viatger. Aquesta llegenda s’atribueix a Àries perquè el tros de biga cau al cap, el punt dèbil d'Àries.
Àries és conegut pel seu esperit lluitador i competitiu.

TAURE (20 abril-20 maig)



Europa era filla d'Agenor i Telefasa. Zeus al veure-la es va enamorar d’ella i la va portar a l’illa de Creta a on van tenir 3 fills: Minos, Radamantis i Sarpedon.
Hèrcules va voler capturar el toro que Minos (rei de Creta), tenia. Minos va voler-lo amagar en un laberint que va fer construir. Minos l’alimentava amb sacrificis humans. Més tard, Teseu va voler matar al Minotaure i li va demanar a la filla de Minos un fil màgic que el portés fins al Minotaure. Finalment el va matar.

BESSONS (21 maig- 21 juny)



Els bessons que representen aquest signe són Càstor i Pòl·lux (un era fill de mortal I l’altre era fill de Zeus). Els grecs van millorar la llegenda dels bessons diferents. Segons aquesta llegenda, Leda va ser fecundada per Zeus i Tíndar el mateix dia. Això va fer que Leda tingués 2 parells de fills: Clitemnestra i Helena, i Càstor i Pòl·lux.

Els bessons estaven molt units; Càstor domava cavalls i Pòl·lux ensenyava tècniques de combat. Un dia Càstor va morir i a partir d’aquell moment, Zeus va deixar que Pòl·lux anés al cel a veure el seu germà, creant la constel·lació dels bessons.

CRANC (22 juny- 22 juliol)

Hèrcules havia de matar l'Hidra de Lerna. Per això va anar al llac Lerna. Un cop allà es va tapar la boca i el nas amb una tela per tal de protegir-se dels gasos verinosos.
Passat aquests tros, va trobar-se amb Hidra. Hèrcules li va començar a tallar els seus caps, però va veure que li tornaven a créixer.
En veure que no podria derrotar-la, va demanar ajuda a Iolao, que li va dir que agafés una tela cremant i li tirés al coll del cap tallat. Va donar afecte.
Hera per evitar que Hèrcules la matés, va enviar un cranc per tal de que molestés Hèrcules, però van trepitjar al cranc i aquest es va morir. Hera per recompensar-lo pel seu servei, el va convertir amb la constel·lació de Càncer.
Finalment, Hèrcules va aconseguir matar-la, enterrant el seu últim cap sota una roca.

 
 LLEÓ (23 juliol-22 agost)

Aquesta llegenda es basa el en gran Lleó de Nemea. Aquest lleó estava abandonat en una illa. Per distreure’s va decidir atacar al poble més proper o coronar-se rei. D’aquesta manera, podia causar el terror amb el seu rugit i menjar-se la gent i els animals que ell volgués.



Més tard va arribar Hèrcules amb la intenció de matar-lo. Primer va provar-ho amb fletxes, però rebotaven. Després va provar la seva espasa, però el lleó la va partir per la meitat. Fart de provar més armes, va anar a atacar-lo amb les seves pròpies mans. Finalment, va asfixiar-lo. Va treure-li tota la pell i les urpes i se les va posar ell com a senyal de victòria.
Zeus o Juno (no es sap ben bé), van voler homenatjar el lleó i el van convertir en una constel·lació.

VERGE (23 agost-21 setembre)



Es coneix com una deessa grega anomenada Astrea. Era filla de Zeus i Temis.
Va voler baixar a la Terra amb la resta de mortals , però al veure que aquests eren dolents, va decidir tornar al cel. Zeus va acceptar-ho i la va fer pujar.
La imatge d’Astrea representa una dona amb ales que porta una entorxa com a símbol de la deessa de les estrelles.
Hi ha haver una guerra anomenada la Guerra dels Titans on Astrea i Niké van col·laborar-hi i com a signe de la seva lleialtat se’ls va concedir l’honor de ser verges.

BALANÇA (22 setembre-22 octubre)

La història d’aquest signe és molt antiga. Hèrcules va decidir acabar amb la vida d’un porc senglar. Quan estava a punt de matar-lo, va aparèixer el Centaure. Aquest, es va endur a Hèrcules a veure vi fins deixar-lo ebri.
De sobte van aparèixer més centaures. Aquest fet va provocar que es morís l’amic d'Hèrcules. Després d’aquesta tragèdia, Hèrcules va acabar amb la vida del porc senglar.
La balança representa la justícia.

ESCORPÍ (23 octubre-21 novembre)



Scorpius, era un lluitador que actuava a les ordres de Apol•lo. Tenia com a objectiu matar Orió, però també es dedicava a violar dones i a assassinar bèsties.
Orión es va enamorar de Merote i va demanar la seva mà al seu pare, Enopió.
El pare li va demanar que matés totes les bèsties, Orió va complir la seva part del tracte i ell, no.
Orió va començar a matar a tots els animals que trobava a causa de la ràbia que sentia. La seva mare va enviar-li l’animal més poderós, l’Escorpí. Orió va pensar que un animalet tan petit no li podia fer res, però a la primera punxada Orió va caure desplomat al terra.
Al veure que es moria li va demanar al seu pare que li donés una constel·lació. Ell va acceptar i li va crear una constel·lació, però també va crear la constel·lació per l’Escorpí. El pare, per tal de que el seu fill i el seu assassí no es trobessin pel cel, va posar una constel·lació a l’estiu i una a l’hivern.

SAGITARI (22 novembre-20 desembre)

Aquesta figura està representada per una silueta meitat cavall, meitat home.
Croto (sagitari), tenia la missió de derrota a Escorpí, ja que aquest va matar al seu gran amic, Orió. Els déus el van fer pujar al cel per tal de que pogués lluitar contra l’Escorpí
El centaure és la imatge del soldat que va a lluitar en una guerra plena de rancor i venjança.

CAPRICORN (22 desembre-19 gener)



Es diu que Zeus va ser alletat per una cabra anomenada Amaltea, mare del déu Pin. Pin va ser fecundat en una cabra, per això va sortir amb el cos ple de pèls, amb banyes, cua i potes amb peülles. Aquest naixement va fer embogir a la cabra. Mercuri va emportar-se’l amb els déus per tal de que els distragués.


Ruth Palà 
Natàlia Gallego 
4t ESO

12 comentaris:

Irene Sánchez ha dit...

Ostres, durant el temps que porto seguint aquest blog mai he vist una entrada sobre els signes del zodíac i trobo que és molt interessant tindre aquesta informació, ja que hi ha gent que hi creu en aquestes coses i altre gent que no. Jo, personalment, no hi crec gaire en això pero és clar que sempre que trobo el meu signe en alguna reviste li dono una ullada, sempre m'ha cridat l'atenció.
Està bé l'entrada perque a les informacions que ens parla el zodíac sempre parla del diner, l'amor, la família.. pero mai havia llegit les llegendes de cada signe, i és ben interessant.
Pel que fa el meu zodíac, sagitari, sempre m'he imaginat que tindría algo a veure amb una lluita, ja que es representa amb un home meitat cavall amb un arc apunt de disparar. Però sempre m'he preguntat el perquè d'aquest aspecte d'aquest simbol.
És interessant que fins i tot els signes del zodíac tenen una llegenda dadera, no m'ho imaginava!
Molt original, felicitats!

Paula Campelo ha dit...

Els signes del zodíac són un aspecte molt interessant, tot i que no tothom hi cregui. Jo, personalment, no hi crec, però, com ha dit la Irene, sempre que veiem algun article sobre el nostre signe li donem una ullada simplement per curiositat i fins i tot alguns cops han encertat alguna cosa sobre la nostra situació sentimental.


Ja havia sentit a parlar sobre la llegenda del meu signe, Taure, ja que l'havien expressat en un altre mite. Tot i això, no sabia coses de la història com per exemple que va ser Hèrcules el personatge mitològic que es va proposar matar el toro.

Una entrada molt interessant (:

Unknown ha dit...

M'ha sorpés molt aquesta entrada ja que no sabia aquestes histories i d'on provenien els signes del zodíac.

Per exemple jo que soc el signe dels peixos, mai havia sentit que tingués aquest tipus de historia, m'ha sorprés bastant la primera història ja que és una historia molt dramatica.

Molt bona entrada!:)

Maria Guallar ha dit...

Carai, l'únic que sabia del meu signe del zodíac era que era una cabra, però no pas que darrere hi havia una història tant complicada i excèntrica com un Déu fecundant una cabra que es torna boja...
Molt interessant, però, molt bona entrada, Natàlia.

Adrià Sanchez ha dit...

Molt bona entrada!

Penso que ha estat bé que hi hagués una entrada d'aquesta mena, m'ha semblat molt interessant totes les característiques de cadascun. Ha estat molt bé el que has explicat sobre el signe del zodíac de Piscis, sincerament perquè és el meu signe, no tenia constància d'aquest mite. Molt bona entrada Natalia!

Unknown ha dit...

Molt bona entrada!
Mai m'havia parat a pensar sobre els signes zodíacs, molt original l'entrada!
Com molts dels meus companys jo tampoc és que hi cregui en els signes del zodíac però sempre m'ha interessat aquest tema. Fa uns mesos vaig treballar molt profundament aquest tema, però molt més la personalitat de cada membre i no les seves llegendes.

Pel que fa al meu signe, l'escorpí, ja m'esperava una llegenda una mica catastròfica. I la veritat és que sempre que he llegit informació d'aquest signe, se l'ha considerat molt lluitador. Tot i així, he de dir que se'l representa massa violent en la llegenda! Volia assassinar a tots!

Realment m'ha sorprès moltíssim la llegenda, i el que més ha estat que el pare d'Orió possés una constel·lació a l'estiu i una altra a l'hivern perquè així no es trobessin al cel.

Molt bona entrada, molt interessant i original.

Sandra García ha dit...

M'ha agrada't molt parar-me llegir aquesta entrada, ja que he trobat que és un tema que a tots ens pot aportar alguna cosa.

Ja m'havien dit que cada zoodiac tenia una llegenda, però no les sabia.

Molt bona entrada, felicitats!

Unknown ha dit...

M'agaradat molt aquesta entrada ja que com han dit anteriorment mai m'havia preguntat d'on provenien els signes del zodiac, i la veritat es que es molt interesant i original!
Felicitats noies, m'ha agradat molt!

Unknown ha dit...

Hola! Sempre m'ha agradat saber coses dels zodíacs, sobretot del meu, el cran, m'ha semblat molt interessant saber la història del cran.

@ainacasta_ ha dit...

Falta el 21 de desembre k son ioo??

Unknown ha dit...

Molt bona entrada! és super interessant tot això dels signes zodiacs, i tota la seva història també!

Carla Erra ha dit...

Podem considerar que sembla ser que avui en dia encara és tendència per molts, i encara hi ha gent que hi creu. D'altra simplement es limita a mirar l'horòscop per simple curiositat. També he vist que la NASA fa poc ha canviat els signes i n'ha afegit un més, ja que diuen que les constel·lacions s'han mogut, entre d'altres coses. Quan ho vaig sentir em va cridar mot l'atenció.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts