28 de desembre del 2011

RESTES ROMANES A BADALONA


Quan haguem visitat Vic i Barcelona... I tornem a tenir un diumenge avorrit on no puguem fer res...

No val la pena perdre el temps, aquesta vegada podem anar a Badalona. I així, també podem fer una visita a la Majka després de visitar les boniques restes romanes que hi ha.

La millor manera d'anar-hi és amb tren, com sempre. Ja que és més ecològic (hem de donar bon exemple) i és més divertit que anar-hi amb cotxe.

Agafarem, com sempre fem quan marxem de La Garriga amb tren, la R3. Anirem en direcció l'Hospitalet de Llobregat fins a Arc de Triomf. Allà agafarem la R1 fins a Badalona en direcció Massanet-Maçanes i pararem a Badalona.

Un cop haguem sortit de l'estació, hem de caminar recte una estona fins a Via Augusta, on hem de girar a la dreta fins que arribem al museu i a les restes de Baetulo. Són uns deu minuts de trajecte. Al museu podrem veure la Venus:







Baetulo
és el nom romà que rebia Badalona en el temps dels romans, durant el primer quart del segle I a.C. És un Bé Natural d'Interès Nacional des del 1999.

En el mateix carrer Via Augusta, visitarem el Jardí de Quintus Licinus. Són les restes d'una piscina romana privada.

Després podem visitar el Museu de Badalona, on hi ha unes termes,que eren els banys públics de la ciutat romana amb el frigidarium, el tepidarium i el caldarium, una exposició sobre les restes excavades dels nostres avantpassats llatins, una palestra, que era el seu gimnàs, un vestidor i un jardí.



També veurem la Plaça Font i Cussó on hi ha restes del fòrum, les insulae, que eren els habitatges, les tabernae, que eren les botigues i el decumanus i el cardo maximus, dos dels carres més importants de les ciutats.

Al carrer Lladó podem trobar la domus dels dofins, una casa d'alta classe romana on s'hi conserven importants mosaics. Al carrer Pujol podrem veure un conducte d'aigua on es distingeixen les construccions en volta de canó típiques dels enginyers romans. Hi ha molts metres d'aquest conducte en perfecte estat de conservació.

Finalment, tornarem cap a La Garriga amb la R1 en direcció Aeroport i a Arc de Triomf agafarem la coneguda R3 en direcció la Tour de Carol, Puigcerdà o bé Vic.


Aquí us deixo una cançó anomenada Baetulo per si esteu avorrits al tren!



Espero que us agradi molt la visita a Badalona, així com de Barcelona i Vic i aprengueu moltes coses i ens les mostreu al bloc.

Què us sembla fer una excursió allà? Ho anotem a la llista dels propòsits del curs nou!
Anna Solà
1r Batx

17 comentaris:

Cristina Sandoval ha dit...

Potser hi vaig a Badalona!Hem sembla molt interessant l'entrada i a mes a mes moltes de les paraules romanes que hi surten hem sonen de les Socials d'aquest trimestre.

Fatima El Attar ha dit...

M'agradaria molt anar-hi i explorar una mica!! molt maca l'entrada i les fotos!

Yasmina Mesa ha dit...

M'agrada molt aquesta entrada, ja que es fàcil de seguir... i no és gens avorrida! hi ha de tot, prezi, vídeos, fotografies.. ajuda a recol·lectar més informació.

Adan Vidal ha dit...

No esta gens malament i fins i tot alumijor vaig a visitar-lu

Bernat Enrich ha dit...

No sabia que ha Badalona hi haguesin també restes romanes i per el que he vist estan en bestan bon estat.

Anna Gómez ha dit...

Quina sort que hi ha restes Romanes a Badalona, així les podré anar a veure, molt interessant els vídeos i les fotos molt maques perquè no surt cap borrosa, m'ha agradat molt aquesta entrada.

Roger Butiña ha dit...

M'agradaria molt anar i aixi veure les estructura en viu.

Natalia Ramirez ha dit...

Màgradaria anar!! aquesta entrada es entretenida i no aborreix.Les fotos estan molt bè.

Josep Garcia ha dit...

Molt bona la entrada!
Són espectaculars les restes romanes, m'encanta pensar en com pot ser que hagin durat tants anys aquests edificis i escultures.

Pau Laviña ha dit...

Aquesta entrada està molt bé ja que no és aburrida perquè hi ha fotografies, vídeos, etc..i tampoc sabia que hi hagessin ruïnes romanes a Badalona.

Laia Fernández ha dit...

Catalunya seria "romanament" molt més rica si s'escavés més. Catalunya ho té tot!

Laia Fernández ha dit...

Catalunya seria "romanament" molt més rica si s'escavés més. Catalunya ho té tot!

Clàudia Martínez ha dit...

M'agrada l'entrada i m'agrada saber que cada dia trobem més restes dels nostres avantpassats tant a prop d'aquí!

Anònim ha dit...

És interessant que al costat de casa nostra hi hagi restes romanes. Si s'excavés més segur que n'apareixerien de noves. Bona entrada:)

Joan Giralt ha dit...

Aquesta és la tercera entrada d'aquesta sèrie de viatges no? Com les altres, dir que a Badalona hi he estat però no he visitat res romà. I com no podia faltar, les línies de tren per anar-hi!!! Bona entrada, havera a quin quart lloc podem anar de Catalunya per veure i conèixer més restes romanes?

Luisa Manni ha dit...

Ara ja se que fer el proxim dia que estigui aborrida i no sapiga que fer a casa:) molt interessant!

Unknown ha dit...

Hola! Ei! Molt bona l'entrada! Jo cada setmana vaig a Badalona a veure la família del meu pare, la veritat és que no sabia que hi havien restes romanes allà! Molt ben explicat l'anada amb tren, ja que jo no hi vaig gaire sovint amb el tren i sempre em perdo, i ara sabré com arribar sense problemes;) Gràcies!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts