VIATGE A ROMA 1


L'estiu passat, com a regal d'aniversari, vam anar a Roma amb la família i uns amics. Era una viatge que em feia molta il·lusió ja que havia passat molt temps des de l'últim cop que vàrem anar de vacances fora de Catalunya.

Això sí, no intenteu visitar tots els museus, runes i esglésies que hi ha a la ciutat en cinc dies perquè és, bàsicament, impossible. I tampoc ho feu a ple agost, la sensació de xafogor és molt molesta!

Vam agafar l'avió i cap a Roma. El nostre avió anava al segon aeroport de la ciutat: Aeroporto Giovani Battista Pastine a Ciampino. Després vam agafar un metro i cap a l'estació Termini, que és l'estació més important de la ciutat i una de les principals d'Europa.

Com que era el primer cop que érem a la ciutat i no ens havíem comprat encara cap mapa ni res (així és més entretingut, segons la meva mare...) vam anar caminant fins on estava l'hotel: Via Venetto -a mitja hora caminant on tota l'estona és pujada.



Via Veneto

Aquell matí no vam fer gaire cosa, només voltar pel barri. A la tarda vam anar a la Fontana di Trevi que sempre, tan és a la hora del dia que hi vagis, està a petar. És, per mi, un dels monuments més impressionants i més màgics de la ciutat. Quan per fi t'hi pots acostar, s'ha de fer el que mana la tradició: posar-se d'esquena a la font i tires dues monedes amb la mà dreta per sobre de l'esquerre. Una és per desitjar poder tornar a la ciutat i amb l'altra demanes un desig (el meu es va complir! Falta tornar a la ciutat). Es calcula que es tiren 3000€ diaris a la font.

El matí següent vam agafar el metro -que deixa molt que desitjar essent una capital d'aquestes magnituds- i cap al
Colisseu, amfiteatre de l'època de l'Imperi romà que data del segle I. En aquella època tenia aforament per 50.000 persones distribuïdes en 80 files de grades i es va utilitzar duran 500 anys. Dins del Colisseu hi ha un museu on s'expliquen les activitats que es duien a terme i les indumentàries i armes dels gladiadors. Al voltant hi ha molt ambient i moltes vegades hi ha un grup de persones disfressades de gladiadors que representen baralles. Just al costat es troba el Fòrum Romà, és a dir, el centre de l'antiga ciutat i on es concentrava el comerç, la religió i l'administració de la justícia.


El Fòrum Romà amb el Colisseu al fons

El viatge continua, però serà en una altra entrrada...


Clàudia López
1r Batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES