7 de novembre del 2010

LA VIL·LA ROMANA DE L'OLMEDA ESTRENA "UNA DE ROMANS"

Durant el mes de setembre la Diputació de Palència va dissenyar un programa cultural per inagurar la remodelació de la Vil·la Romana de la Olmeda situat al municipi Pedrosa de la Vega. L'objectiu del programa era reunir a les persones per poder gaudir de la programació cinematogràfica i a més a més poder gaudir de la visita al nou recinte.




Entrada Principal a les Instal·lacions Vil·la Romana de l'Olmeda (Palència)

El programa cultural anomenat "Una de Romans" va començar amb l'estrena d'un dels clàssics de la mitologia grega Ulysses (1954) dirigida pel director italià Mario Camerini i interpretada pel actors Anthony Quinn, Kirk Douglas, i Silvana Mangano.


Cartell Películ·la Ulysses (1954)


A la sala van ser-hi presents el catedràtic d'Arqueologia de la Universitat de Valladolid i el director del servei de Cultura que van explicar els punts més importants del film, com el moment en que que se situa la pel·lícula.

S'han programat les pròximes estrenes per les següents dates:


  • La Caiguda de l'Imperi Romà Anthony Mann (23 octubre)

  • Espartac Stanley Kubrick (20 novembre)

  • Teodora (18 desembre)

A continuació us deixo amb un vídeo de la pel·lícula Ulysses (1954) dirigida pel director Mario Camerini.






Judith Vázquez
1r Batx

5 comentaris:

Anna Solà ha dit...

Quina bona iniciativa! Podriem fer això també a La Garriga (en petit, per suposat) i així fomentariem la visita de les runes que tenim!
Bona entrada Judith!

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràcies Judith, segur que haguès estat molt interessant fer una visita per poder escoltar tota la informació que deien :)

Aina ha dit...

És molt interessant l'entrada. Jo també crec que tindrien que fer el mateix amb les runes de la Garriga, així hi hauria turistes.

Sergio ha dit...

Molt bona feina Judith!
Aquesta vil·la romana farà aquest lloc molt més interessant, i poder veure aquelles ruines en perfecte estat ha de ser un luxe.

abigail ha dit...

molt interesant l'entrada!
suposo que si fesim això en la garriga vindria molta gent :)

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts