10 d’octubre del 2009

NIKE ÉS VICTÒRIA


Nike, una de les marques de roba que forma part d'una gran multinacional, també te orígens clàssics i així ho indica el seu logotip. A continuació veurem qui era Nike, i la creació de l'empresa i logotip.


Nike, segons la mitologia grega, va ser una divinitat, filla de Pal·lant i d'Estix.

Personificava la victòria en el combat i la competició. Com a tal, sembla que al principi va ser un sobrenom d'Atena, però més endavant es va convertir en companya de la deessa.


La seva intervenció va ser decisiva perquè els Olímpics puguessin vèncer als Titans, i Zeus, en agraïment, la va adoptar. Era representada com una donzella alada que porta una palma i una corona de llorer.
Els romans la coneixien amb el nom de Victòria.


Al fet de que Phil knight presidia en competicions atlètiques o militar va ser el que va impulsar a l'empresari a confeccionar un material esportiu, es més ,el logotip està inspirat en una divinitat grega i Carolyn Davidson el 1971 el va dissenyar.

Des dels Jocs Olímpics d'Amsterdam de 1928 a les medalles olímpiques apareix la figura de Niké amb una figura de llorer, és per això que al ser equivalent de victòria, nike confeccionava tant per roba esportiva com militar perquè la victòria es vegi reflectida en la seva "lluita" és a dir, així guanyaven els que portaven aquest logotip. Aquesta marca s'ha anat extenent i actualment forma part d'altres teixits, per exemple una motxilla.
















Estàtua de la deessa grega



Quina relació veieu entre la forma del logotip dissenyat per la marca esportiva i la deessa grega? Podeu contestar-ho als comentaris.

Jonatan Martínez
1r Batx

26 comentaris:

mireia ha dit...

La relació que vec entre el logotip i la deessa grega és la manera com està posada la deessa i el logotip. És a dir, en l'última fotografia si tallem un tros de la part superior, amb una mica d'imaginació podem veure representat el logotip de NIKE. Ja sé que no està massa ben explicat però no sé com dir-ho :S

Ara penjaré jo el que he trobat sobre un altre producte!

Laura ha dit...

La relació que hi ha crec que es la forma en la que esta situada la deessa en la última imatge i la forma del logotip de nike.

Cristina ha dit...

Gràcies Jonatan, has fet una recerca molt interessant ;)

Laia ha dit...

La relació entre el logotip de la marca Nike i la deesa la podem trobar en la postura en que es troba la deesa amb una mica d'imaginació: desde el cap fins a les extremitats inferiors.

Bona recerca, i molt ben explicada la informació.

Joan Giralt ha dit...

Gràcies per la notícia. No ho sabia.

Anònim ha dit...

La semblança que he trobat jo entre el logotip de Nike i la deesa, es que a l'ultima fotogràfia ( és on jo ho he trobat més clar ), si ens fixem en la postura que agafa la deesa, desde la punta del braç que té alçat fins a la punta del peu, es pot veure el logotip.

Bona explicació:)

abigail ha dit...

jony si que em sembla el logotip de nike, que va de l'ala als peus, i dels peus a la mà.


Georgina i Abigail

Maria ha dit...

Al principi costa notar la diferència però un cop havent llegit la noticia resulta més sencill comprendre les imatges, sobretot la última, que és la què almenys per a mi, es diferencia millor de la resta.
És molt interessant Jony.

beeRtaa ha dit...

La relació que hi puc trobar sobre la deesa grega i el logotip es la forma on podem veure a la última imatge que ens ensenya els Jonatan, que amb una mica d'imaginació s'identifica el signe de nike.
Encara que també penso que la victória, tal com l'anomenaven a ella, te a veure amb la relació.
muuaaaak!

Elena ha dit...

La relació que hi ha entre el logotip nike i la deessa grega és la forma en la que està ella situada, ja que representa el mateix logotip.
Molt ben explicada la informació Jony!

Јυδιт* ha dit...

Primerament només havia llegit la pregunta sense llegir el contingut i no tenia ni idea de la relació. Però desprès de llegir el que ens has possat Jony, que és una moltbona feina i està molt currada, ja me fixat més en les estàtues i me adonat que la relació que hi ha entre el logotip amb la deessa és la postura de la deessa en la última fotografia, que si dibuixes el logotip de Nike a sobre, cuadra amb la postura de la deessa.

I Jony felicitats per la bona feina i per l'informació. =)

Paueet ha dit...

La forma de quan la deesa esta estirada en forma de volar es força semblant a la forma de la marca de roba esportiva. El que ho va fer tenia molta idea perquè la sembla no es gaire clara, però un aire té.

Paueet ha dit...

PD: Molt maca la moxila Jony :)

Ivan ha dit...

Crec, que el logotip de nike, pot representar dues coses; per una part, podría ser l'ala de la deesa i per l'altre, la corona de llorer que porta a la mà. Encara que no estigui segur...

Andrea Padilla ha dit...

Hola:)!
La relació que podem trobar entre el logotip i la deesa grega, és la seva posició en les escultures, la forma en que té posat el braç i les cames sembla com si fos el logotip. També ho pot semblar per les ales.
Gràcies Jony :)

Aina ha dit...

La relació que hi ha és la forma que tenen. En la última imatge de la deessa es veu com està posada d'una manera semblant a la del logotip. Suposo que hauran tret el logotip d'aquesta fotografía.

Jessicaa ha dit...

Les marques tambe estan presents al llati.

Crec que la relacio que hi ha es que la segona deesa fa el logotip de nike desde l'ala al peu i desde l'ala a la má.

Esta ben explicat jonyy:)

Mireia Cutura ha dit...

Jo crec que la relació entre el logotip de NIKE i la dessa és:
- En la manera com està situada a la última foto (des del braç estirat fins a les cames i s'ajunta amb l'ala.
- I també podria ser a l'ala de la dreta de la foto, però estaria del revés.

claudia ha dit...

No sabia que la marca Nike sigués un classic! La relació que hi ha entre el logotip i la deessa grega és la possició en que es troba la deessa grega. Si observem el logotip i la deessa i ho comparem veiem que el logotip està repesentat segons la manera de com està posada la deessa.

Judith ha dit...

!HOLA!

Al principi m'ha costat molt veure la diferencia que hi havia però quan he vist la última fotografia de la deesa grega he vist que en la posició que estava la deesa col·locada s'assemlava una mica al logotip de la famosa marca esportiva de NIKE.

Gràcies Jony!

Adrià ha dit...

Jo crec que la relació que hi ha entre el símbol i la deesa és la forma en la que esta posada la deesa en la tercera foto que ens ha posat en Jonathan, on la forma en que esta posada amb imaginació es pot veure la semblança.

oriol ha dit...

Al principi, jo pensava que la relació del logotip y la deessa era per les ales, però veient la utima foto, doncs es veu clar perque la relació del ogotip es per la postura de la deessa.

Elii ha dit...

La relaccio que hi puc veure entre el logotip i la dessa grega es la forma en que esta situada en la ultima imatge tot i que s'hi ha de tenir una mica de imaginacio per poder-ho veure.

Elena ha dit...

La relació que hi ha entre el logotip i la deessa grega es la forma en que esta pusada en alguna imatge, també he pensat que podria tenir una certa sembança que tenen les ales de la deessa que sempre es representava amb ella.
Sempre me pensat que aquesta paraula era anglesa i no pas llatina.

Manon ha dit...

La relació que em sembla que hi ha es la manera en la qual es representa la deesa. La forma que fa es semblant a la del logotip.

Ousama ha dit...

hola!!

la relació entre el logotip i la desa grega crec que es de la manera de com sta colocada la deesa això si mirem l'ultima fotografia.

no savia que nike fos un mot classic i mira que yo soc fanatic de nike jeje!!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts