30 d’abril del 2009

ORIGEN DEL NOM DEL GRUP "NON SERVIUM"

























Non servium és un grup procedent de Madrid que toca música Oi! Actualment, Non servium té 3 discs a la venda i és un dels majors exponents de la música Oi! en els països hispanoparlants.

La música Oi! és un gènere musical donat a conèixer al 1977 que està format per la unió de punks, skinheads i altres joves de la classe obrera. Lògicament, la majoria de les lletres del grup parlen de temes socials com l’atur, drets laborals, abusos policials i la repressió governamental. També temes com la violència als carrers, futbol, sexe i alcohol.

Després d’aquesta petita introducció sobre el grup, ja podem parlar concretament de l’origen del nom del grup.
Els components de Non servium han dit en diverses ocasions que Non servium vol dir “no et serviré” i que en la Biblia apareix quan Déu expulsa Satanàs i altres àngels negres a l'infern per rebel·lar-se contra ell.

Finalment, he arribat a descobrir que Non servium no vol dir això, sinó que és un error gramatical, ja que l’expressió llatina correcta és
Non serviam.
Non serviam
està recollit a la Bíblia (Jeremies 2,20). En tot aquest capítol 2 es narra la rebel·lió del poble d'Israel contra Déu. I segons altres fonts és el que va dir Satanàs a Déu quan aquest el va expulsar del seu regne.
En l'escriptura hebrea Non serviam s’escriu així: לא אעבוד

Algunes Bíblies d’idioma anglès han comès un error i han traduït aquesta escriptura com “no transgrediré”. L'error es deu al fet que, en transcriure manuscrits, la diferència entre les dues paraules és mínima.
Actualment, Non serviam s’utilitza per indicar opinió radical contra les creences comunes acceptades per la majoria i en els àmbits religiosos s’utilitza per mostrar el rebuig a Déu.

Musicalment també és molt utilitzada. Per exemple, hi ha un grup de Suècia amb aquest nom, un àlbum d’un altre grup també el porta, una ràdio per Internet, etc.
El grup de Suècia, anomenat Non serviam, és un grup que toca black/death metal i va ser format al 1995.

Amb tota aquest informació podem arribar a dues possibles conclusions:
El grup de Madrid, Non servium, es va equivocar en posar un nom al grup i no va saber-se informar bé o els drets d’autor i propietat no permeten que hi hagi dos grups de música amb el mateix nom i Non servium, que va ser creat un anys després del grup de Suècia, va veure’s obligat a canviar el seu nom.

Ana Povea
4t ESO


  • En sabíeu alguna cosa, d'aquest estil musical? I el gurp, l'heu escoltat mai?
  • Coneixeu algun altre grup musical amb el nom en llatí?

11 comentaris:

Teresa ha dit...

Sempre dic que m'agrada la meva professió perquè enriqueixo el meu cabdal de coneixements cada dia a través dels alumnes. Gràcies, Ana, per aquesta recerca tan ben realitzada, que has sabut sintetitzar en aquest article.

majka. ha dit...

Molt bona, Ana! m'agrada molt aquesta entrada! Gràcies per compartir.ho amb nosaltres.

mireia ha dit...

Mai havia escoltat aquest tipus de música, tot i així segurament alguna vegada hauré sentit alguna cançó d'aquest estil.
Tampoc sabia que aquesta grup existís, i penso que l'error de traducció de la bíblia és bastant fort !

Paueet ha dit...

Montse!
t'enrecordes del video aquell de non servium que vaig penjar a començaments de curs que em vas dir que no era adient? jaja
era aquest grup :)

molt bona feina

Elena ha dit...

La informació és bastant interessant, però no havia sentit mai aquest tipus de música, i no sabia que aquest grup existís.
Gràcies per publicar-ho
unpetó.

Montse ha dit...

Pau, ja veus que a vegades peco per voler ser prudent. També he de dir que acabàvem d'iniciar el bloc i encara no teníem molt clar el que era adient penjar o no. Hem anat evolucionan, no?

Thaïs ha dit...

Ave!
M'agradat molt el treball de l'anna i també com va fer l'exposició, encara que les preguntes que li van fer.. ajaajaj
Vale!

Saraa. ha dit...

Ave!
Volia felicitar l'Ana pel gran treball que ha fet. Jo coneixia aquest grup però no sabia que el nom venía del llatí, tot i que no entenc com van poder cometre aquest error... xD
L'exposició am Power Point va ser molt interessant, també.

AnaPovea ha dit...

jaja mersi gent per dir-me que us va agradar tan l'article com l'exposició, sobretot la part de les preguntetes interessants i una mica... bueno ja sabeu.

A part d'això, es nota quan es fa una cosa perquè t'agrada i no perquè t'obliguen, aquest treball el vaig fer amb molt de gust i ens ha servit(espero) a tots per ampliar la cultura musical i d'aqui a poc quan l'article de l'Aitor estigui publicat encara en sabreeu més d'altres estils musicals no tant coneguts però molt i molt interessants. Per cert, Teresa, entenc que no t'agradi la música Oi! comparada amb el viking metal però són coses diferents i hi han coses que no es poden comparar, cada tipus de música es fixa, en menys o més, grau en algun tema.
Bueno us deixo aquí.
:)

JPG-A ha dit...

Tens tota la raó, Ana. Com en totes les coses, qualsevol estil té coses bones, si està treballat seriosament i té un fons ideològic i musical ferm.
Ara l'Aítor no es pot adormir, perquè estarem esperant el seu article...

Albert ha dit...

Es extreordinari aquest grup! M'encanta!

MOlt bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts