23 d’abril del 2009

MAGNA CELEBRATIO

Hola garriguencs i garriguenques,

Des de Badalona, l'antiga Baetulo romana, us convidem a participar en la cinquena edició de la MAGNA CELEBRATIO, que tindrà lloc el proper cap de setmana del 24 al 26 d'abril a la nostra ciutat.
L'Albert i la Thaïs han confeccionat una presentació sobre la de l'any passat, per tal que us feu la idea de la magnitud d'aquestes jornades de recreació històrica que omplen el centre històric de Badalona cada primavera.



CLÀSSICS I CLÀSSIQUES, NO US HO PERDEU!!!

Teresa

9 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies Teresa per recordar-nos-ho!!! nosaltres els ho hem explicat als alumnes per si hi poden anar. Si no, quan fem la trobada ens ho podeu explicar en directe.
Que ho disfruteu!!

Nil ha dit...

Sembla que aquesta festa sigui molt interessant i divertida. M'agradaria poder veure aquesta recreació de com fabricaven les eines i també m'agradaria poder anar-hi algun dia. Tot i així espero que vosaltres us ho passeu molt bé.
Adeu i bon cap de setmana.

Andrea ha dit...

Pinta bé... sembla que hi pots descobrir-hi coses interessants i curioses... Que us vagi molt bé el cap de setmana!

Paueet ha dit...

Ja podria caure entre semana i fer una excursió amb la classe..jaja
Bueno com diu la montse ja ens ho explicaran quan fem la trobada. :)

Jony ha dit...

Gràcies Teresa per la informació, feu una festa molt divertida, ja que a Badalona visiteu i recordeu totes les restes romanes a veure si amb la Montse i la Majka fem una sortida però ho veig difícil perquè fa poc hem fet una i llavors l'equip directiu es queixara de que a clàssiques fem moltes sortides.
a la Garriga tenim també restes romanes les de Can terres i les de aprop deL bosc dels Pinetons que han estat descobertes recentment quan volien fer habitatges de protecció oficial ,ara mateix ja fa més d'un any que s'han parat les obres i cal saber que aquestes runes romanes son les segones més grans de Catalunya, però ni l'ajuntament ni l'àrea de patrimoni del nostre poble fan res.

Els romans han deixat grans empremptes al nostre poble, malgrat això el nostre l'ajuntament no fa festes com les vostres, m'agradaria molt fer festes romanes per conmemorar que fa 21 segles hi havien romans al nostre poble pero són massa "sosos".
Si jo treballesi en l'àrea de patrimoni estic segur que continuaria la excavació de les noves runes romanes i edificaria una museu amb els artefactes que hagi trobat durant l'excavació, perque estic segur que n'hi deuen haver, a més en la vil·la romana de Can terres faria construir una caldera i emplenar d'aigua creant un balneari o termes en la vil·la romana, amb aigua calenta,freda,vestuaris, sauna, etc...per els habitants del poble i així recordar que el nostre poble va ser un poble molt romà

Teresa ha dit...

Bé, Jony, si no és aquest any serà un altre. La veritat és que a la sortida que heu fet a Tarragona sembla que us ho heu passat molt bé.
Gràcies per la informació sobre les restes romanes a La Garriga, perquè la veritat és que malhauradament són poc conegudes.
Estudia molta oratòria i retòrica ciceroniana ara que pots per poder arribar a ser alcalde i promoure la restauració del patrimoni arqueològic que tan defenses!
Montse i Majka ja us he encarregat una feina de futur...

beeRtaa ha dit...

que guay :) m'agradaria asistiri en aquesta fenta. semble divertidaa :).

Thaïs ha dit...

Ave!
Als garriguencs els hi volia dir que quan estiguin reconegudes les restes i hi facin una festa avisin!
Gràcies pels comentaris:)
Vale!

Saraa. ha dit...

Avee!

La veritat es que tenim sort de gaudir d'unes festes tan "clàssiques" =D
La Thais i l'Albert van fer una exposició molt bona explican casa activitat! Felicitats!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts