26 de desembre del 2008

ELS GLADIADORS TORNEN AL COLISEU



Pròximament tornarà a haver-hi jocs i combats (sense violència) en el famós Amfiteatre Flavi de Roma. El responsable de la conservació dels béns arqueològics de l'Ajuntament de Roma, Umberto Broccoli, planeja retornar al monument del Coliseu, els antics combats de gladiadors que es feien durant l’època de l'Imperi Romà. Broccoli diu que el que farà no serà res carnavalesc, diu que serà una cosa molt seriosa. La seva intenció és recrear per als turistes la veritable atmosfera que es vivia en l'època de l'antiga Roma en l'entorn del Coliseu i programar espectacles amb gladiadors que donin major realisme als actors que posen en l'actualitat pels seus voltants. Els espectacles es farien d’una manera diferent a la qual ho imiten actualment diferents actors pel voltant del Coliseu. Potser es farien sobre un escenari, acompanyats dels versos en els quals Sèneca parla de la vida dels gladiadors del seu temps.

Notícia extreta de la pàgina web Imperio Romano
Mireia Vidal
4rt ESO

9 comentaris:

Montse ha dit...

Mireia, la incansable, gràcies per les teves aportacions sempre oportunes. Ni el Nadal no ens atura!! segueix així, ho necessitem!!

Duna* ha dit...

quina bona iniciativa que té aquest home de l'Ajuntament de Roma. Per la meva opinió penso que esta molt bé tornar a recrear els antics jocs dels Coliceus sense violència, es clar.
De segur que cridarà molt l'atenció als turistes.

Jony ha dit...

Molt bé Mireia sempre ens informes amb alguna noticia
mb
es molt interesant aquesta ja que reeneix l' època romana referent als gladiadors i es un espectacle innovador que ens situara en el mon clàssic, per això hem de convèncer a la Montse de fer una sortida a Roma i anar al espectacle del Coliseu.
jeje

Cinta ha dit...

Es molt interessant aquesta noticia! ;)

llàstima que hi hagi molta violència.. però malgrat això crec que aquest home té molta iniciativa a l'hora de fer-ho!


juntament amb el Jonatan proposo d'anar l'any que ve a Roma! i anar a veure sens falta el colisseu! :)

Elena ha dit...

Mireia, l'ha noticia que has trobat és molt interessant !
Segons la meva opinió, és una bona manera de fer entendre a tots els turistes el que es realitzava al coliseu antigament, però sense violència. Així, faràn un espectacle recordant el que feien els gladiadors.

Aina ha dit...

M'encantaria anar-ho a veure!
Quina pena que estigui tan lluny.

Andrea Padilla ha dit...

Es super interesant!! sempre a l'ordre del dia!!
Bon nadal

Judith ha dit...

Jo crec que aquest home ha tingut una molt bona idea, i si totes les ides les organitza així Roma creixerá molt,especialment de turistes!!

Cristian Martinez ha dit...

Si es una bona idea, recrear, les lluites del coliseu, perquè la gent veuria com els romans, passaven el temps i alhora aixecaria l'interès per el coliseu.

Ja que així la gent cada vegada que miressin el coliseu no el veurien com un edifici antic, si no com un edifici que es va dedicar a l'oci romà.

Bon treball!!!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts