EMPÚRIES, L'ÀNIMA DE CATALUNYA


Us deixo l'enllaç per tal que veieu el documental de TV3 sobre Empúries. Ens explica com a principis del segle XX la classe política de Catalunya volia que es cerqués l'ànima de Catalunya. I els arqueòlegs, amb Puig i Cadafalch al capdvant, varen començar a excavar a Empúries. Voleu saber tot el que hi van trobar? doncs, vinga, cliqueu l'enllaç!!

http://www.tv3.cat/videos/709089

Penjo unes imatges de les restes d'Empúries, presidides pel déu Asclepi (Esculapi).

Comentaris

Jony ha dit…
Molt bé Montse estam molt bé aquest documental de TV3 a la carta
sobrre Empuries espero que del vídeo que estem veient a classe en traiguem profit com per ara ho estem fent, per el que hem vist de video m' agradat molt, la excavació arqueologica,curiositats dels Grec, Romans i Íbers,etc...
majka. ha dit…
Gràcies, Montse, per iniciar una futura allau d'entrades sobre Empúries. Els alumnes de 2n de Batxillerat segur que hi tenen coses a dir, ja que hem treballat el tema des de grec (ἐμποριον) i a llatí (emporiae).

Bé, doncs, aquells que tingueu tantes coses a dir que necessiteu més espai, recordeu que podeu fer una entrada nova.

;)
Judith ha dit…
De moment el video esta tenint molt éxit i crec que tv3 ha fet una bona tasca lliurant aquests videos gratuits d'Empuries.

Quins dits devem tenir grecs o romans ens ho preguntarem a classe oi montse ?
Cristian Martinez ha dit…
M'agradat molt el video de TV3 esta molt ben fet i explicat, ademes ens ensenya tot el que complementa la ciutat d'Empúries. Com la ciutat grega, la romana, el port...

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE