EL CAP DEL DÉU BACUS
El Cap del déu Bacus estrena el Balcó, un nou espai expositiu del Museu de Granollers
Aquest divendres, 10 d’octubre, a les 22 h, el Museu de Granollers proposa una activitat per donar a conèixer el Cap del déu Bacus, l’escultura romana datada del segle II dC trobada fa tres anys en les darreres excavacions arqueològiques de la plaça de l’Església. L’actor Arnau Vilardebò presentarà Neixen déus (o un 10 a la deessa), un espectacle d’humor per descobrir la mitologia grega que fa un recorregut per la vida dels déus de l’Olimp, des d’Apol·lo, déu de la bellesa, fins a Bacus, déu del vi.
Aquesta serà la primera d’un seguit de propostes del Museu per difondre les peces més significatives del seu fons,restaurades, trobades, adquirides...,que se situaran al Balcó, un espai ben visible de l’equipament. En cada presentació es lliuraran unes fitxes descriptives i col·leccionables de cadascuna de les peces. El cap de Bacus estarà exposat en aquest espai fins al dia 11 de desembre. La següent peça que es mostrarà al Balcó serà la taula policromada del segle XV Mare de Déu amb Nen. El dia de la presentació comptarà amb l’actuació musical de la coral Polifònica de Granollers (12 de desembre, 22 h).
El Cap del déu Bacus té unes dimensions de 15x10 cm i representa la divinitat jove, amb corona de pàmpols i gotims, feta amb pedra calcària treballada amb trepant manual d’arc. Segurament devia formar part d’una taula de mobiliari de luxe i a la moda. Està fet amb pedra calcària de molta qualitat procedent d’una de les pedreres més preuades de l’antiguitat, a l’occident de Tuníssia. Aquest tipus de peces són habituals en les àrees més riques de l’imperi romà.
Ajuntament de Granollers
Comentaris
GRÀCIES.