L' ALIMENTACIÓ A L'IMPERI
Actualment, hi ha molta varietat de menjars, receptes, etc. Vivim en un lloc amb una dieta coneguda per la seva gran varietat, la dieta mediterrània. Però, d'on ens ve aquesta dieta? Doncs ens ve, com moltes coses, dels romans.
Els romans feien fins a tres àpats diaris. Molts d'ells se saltaven o bé el primer o el segon, ja que el seu àpat principal era la Cenae (el nostre sopar)
En un principi, la gastronomia romana era molt simple. Bàsicament es menjava el Pulmentum , també anomenat Puls. Era semblant a unes farinetes de farina de blat, formatge, cereals, llegums, verdures i fruita.
A poc a poc es va anar ampliant el ventall de receptes, sobretot amb la conquesta de nous territoris. També cal destacar que no tota la població menjava el mateix.
Les classes menys privilegiades tenien una alimentació molt bàsica, a base de pa, alguns llegums i verdures. Podria aparèixer peix en les poblacions més properes al mar, i la carn de caça en llocs més endinsats del territori, però era una realitat per molts pocs.
Les famílies aristocràtiques solien menjar a casa dels seus amics, on se celebraven grans banquets amb infinitats de carns diferents, peixos, verdures i grans quantitat de vi. L'extensió dels territoris romans van aportar als plats nous aliments, sobretot fruites, com ara la cirera, els albercocs i els dàtils.
Així mateix, sembla que la llengua de flamenc, els talons dels camells, el cervell d'un estruç o els cadells de gos eren plats exquisits per a els aristòcrates romans. Molts d'aquests aliments ens causen repugnància i ni tan sols ens platejaríem tastar-los, però com deien els romans De gustibus non est disputandum: Sobre gustos no hi han discussions.
Judit Muñoz
4t ESO
Comentaris
En l'època, com aconseguien aquests aliments, tenien algun mètode de caça?, o utilitzaven altres recursos?, i d'on treien els aliments?
Gràcies!!!