DESMENTINT LA PERFECTA VIDA D'HÈRCULES

Hèrcules era fill de Júpiter i la mortal Alcmena. Era un heroi reconegut com el més fort de tots. Es diu que des de molt petit ja va lluitar contra dues serps des del bressol que l'anaven a matar enviades per Heras, l'expromesa de Júpiter, però ell amb les seves mans fortes les va escanyar. Els déus de l'Olimp el van convertir en un semidéu. Quan es va fer gran va marxar de casa seva i va anar a lluitar a la guerra contra Atenes.

Poc temps després es va casar amb la seva primera dona, Megara. Van tenir tres fills: Terímac, Creontiades i Deicoont. La seva vida era perfecta fins que tot va canviar d'un dia per l'altre. Hera tenia tanta ràbia pel que li havia fet Zeus que ho va voler pagar amb el seu fill. Hera li va causar una bogeria temporal, per culpa d'això es va pensar que Megara l'havia sigut infidel. Es va enfadar tant que va matar als seus tres fills i a la seva dona. 

Després d'això es va adonar del que havia fet s'ha sentia molt culpable i va acudir per demanar ajuda a oracle de Delfos, ell li va ordenar posar-se al servei del seu cosí, el rei Euristeu. Hèrcules es va haver de fer càrrec de 12 treballs quasi impossibles a conseqüència de les morts causades. El primer de tots va ser matar al lleó de Nemena i després despullar-li de la seva pell; desprès matar a l'hidra de Lerna; capturà a la Cérvola de Cerinea; capturar al senglar de Erinmant; netejar els estables de Augías; matar els ocells d'Estímfal; capturar el toro de Creta; robar les egües de Diomedes; robar el cinturó de Hipòlita; robar el bestiar de Gerió; robar les pomes del jardí de les Hespèrides; i finalment capturar Cèrber i treure'l dels inferns.

Un cop acabats aquests 12 treballs es va tornar a casar amb una dona anomenada Deianira. Ella es pensava que l'Hèrcules estava enamorat d'una altra dona així que va preparar una poció que suposadament l'ajudaria, però va resultar que era un verí mortal el qual va posar fi a la vida d'Hèrcules.


Hèrcules Farnesi 
Galicó

Caterina Cuspinera Masclans 
4t ESO

Comentaris

Amina Boukhzar ha dit…
Penso que el tema d'infidelitat té molt pes en aquesta història, va ser el començament de les desgràcies d'Hèrcules i també la seva fi. Desgraciadament, això encara és present en la nostra societat. Ho podem veure més en els casos de violència masclista. Molts homes, sense que Hera els hi causi la bogeria temporal, maten a les seves parelles perquè saben o creuen que no han sigut fidels (entre altres causes). En el cas d'Hèrcules, la seva segona dona ho va fer de manera intencionada, em sembla trist com després de tants anys continuem presenciant comportaments tan il·lògics i desagradables.

Espero que amb el pas dels anys puguem reduir els casos d'aquesta desagradable "pràctica".
Caterina Cuspinera ha dit…
Tens tota la raó, sembla que després de tants anys encara no haguem millorat gaire en aquets temes. Vivim en una societat envoltada d'estereotips i rols de gènere, però com que ja estem acostumats a tenir-los en el nostre dia a dia els trobem normals quan no ho son. Hi ha molts mites que avui en dia es reflecteixen en la vida quotidiana. Gràcies pel teu comentari!
Nora Agulló ha dit…
Que interessant Caterina! M'ha encantat la teva entrada, i com has fet servir aquest títol de desmontant el mite d'Hèrcules, et voldria aportar una caracteristica que m'ha semblat molt cautivadora: Sabies que Hèrcules va ser mai rei, i estava obligat a obeir les ordres capritxoses del tirà Euristeu?

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES