RÒMUL I REM, LA LLEGENDA

Es diu que els germans Ròmul i Rem van ser els fundadors de Roma, una ciutat situada a l'Oest d'Itàlia.
Quatre segles més tard de la fundació d'Alba Longa, el seu rei Numítor va ser destronat pel seu germà petit Amuli, que els va expulsar de la ciutat. 
Amuli va matar a tots els seus fills mascles perquè així ningú el podria destronar. I a la seva filla Rea Sílvia, la va obligar a dedicar-se al culte de Vesta. Una nit, el déu Mart va posseir a la Rea Sílvia mentre ella dormia i la va deixar embarassada de dos bassons: Ròmul i Rem, que van ser llençats amb una cistella de vímet al riu Tíber recent nascuts per ordre del rei Amuli. 

La cistella va ser verada a la vora, i al cap d'un temps, va ser trobada per una lloba coneguda com a Luperca, que els va fer de mare i els va alletar els primers mesos de la seva vida. Més endavant, ja van ser acollits i criats pel matrimoni de pastors Faustul i Acca Laurèntia, que van sentir els seus plors i els van trobar allà. 

                                                                           Petter Paul Rubens (Romul i Rem)

Els dos nens es van fer grans i no sabien els seus orígens. Quan es van assabentar del que havia fet el seu besoncle, van voler anar-se'n a la seva ciutat natal a buscar-lo i matar-lo per tornar el lloc al seu avi Numitor. 

Al cap d'uns anys, Ròmul i Rem van decidir crear una ciutat allà on havien sigut trobats per la lloba. Cadascun d'ells va triar un turó i van esperar que els deus decidissin en quin dels dos s'hi construiria la nova ciutat depenent dels ocells que sobrevolessin el turó. 

Finalment, el turó d'en Ròmul va ser l'escollit per fundar-hi la nova ciutat, ja que va haver-hi el doble de voltors que al del seu bassó Rem. Aquest, no se sentia derrotat i va decidir enfrontar-s'hi. Quan Rem va haver passat, Ròmul li va donar un cop tan fort al cap que el va matar. Després d'haver matat el seu germà, va dir que tothom que creués la muralla acabaria igual que Rem.

I finalment, la ciutat va ser anomenada Roma per la similitud dels seus noms.


Tigist Masllorens
4t ESO

Comentaris

Aina Garcia ha dit…
Es una llegenda molt important per la nostre història ja que d'aqui va sortir el gran imperi romà, el qual va marcar molt la nostre història. Segons la llegenda l'Imperi romà i Romà va ser tant gran i tant important va ser culpa dels Déus ja que Romul va ser escollit pels Déus,( que passesin el doble d'ocells era feina de Déu). Es a dir que els deus i la mitologia representen gran part de la nostre història.
Gil Claramunt ha dit…
Bona entrada Tigist, el mite de Ròmul i Rem és molt important per explicar l'origen de la ciutat de Roma i el seu nom, de fet hi ha una escultura de bronze que representa la lloba amamantant a Ròmul i Rem i que és un simbol per la ciutat. Actualment, aquesta escultura es pot visitar al museu Capitol de Roma
Martina Pareras ha dit…
Una curiositat és que al cap d'un temps Ròmul es va adonar que els habitants de la seva ciutat només eren homes. Per solucionar aquest problema va organitzar unes proves esportives a les quals va convidar als pobles veïns, van acudir nolts d'ells però sobretot els d'una població anomenada la Sabínia, que van portar a les seves dones i fills. Va començar l'espectacle i tal com estava acordat cada un dels romans va raptar a una dona sabina. I d'aquí prové un fet molt important dins de la història de l'antiga Roma: el rapte de les sabines.
Buena entrada! La historia presenta un momento en que Rómulo mata a su hermano Remo. Qual es la moralidad de ese acto? Como se puede justificar o condenar desde un punto de vista ético?
Tigist Masllorens ha dit…
Doncs sí. Es trist i tens tota la raó. L'afany de poder ha estat present sempre en tota la història. En aquest cas va ser un gest molt eguista per aclaperar el poder. Però maleuradament avui en dia hi ha gent que segueix passant els interessos personals per devant dels de grup. Però ara, molts menys són tan extrems. Gràcies!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES