VESTITS AMB INSPIRACIÓ GRECOLLATINA A LA MET GALA

La Met gala es, avui en dia, una de les cites mes importants de la moda contemporània, però, hi tenen representació la moda i les referencies de l'antiga Grècia i Roma?

Emily Ratajkowski a la Met Gala 2019, Camp: Notes on Fashion.
La model Emily Ratajkowski desfilava per les escales del Museum of Metropolitan art de Nova York amb un nude dress dissenyat per Dundas, que feia referència tant a la cantant Cher com a, teòricament, les sirenes gregues.

Emily Ratajkowski a la Met Gala 2019

Segons la model, buscava inspirar-se en les sirenes originals, que eren meitat humà meitat ocell amb les plomes que porta al voltant de la cara. Aquest outfit, tot i ser elogiat per la crítica per ser tècnicament impecable, se'l va tatxar de pretensiós, ja que pretenia donar tribut a dues coses a la vegada, i, segons les revistes de moda, les referencies a les sirenes eren pobres i mal executades.

Taylor Hill a la Met Gala 2021, America: An Antology of Fashion.

La model de Victoria Secret va assistir a la gala de 2021, el gran retorn post-covid amb un vestit de Versace que buscava simbolitzar tant l'estàtua de la llibertat, com la deessa Niké, així com també les amazones.

Taylor Hill a la Met Gala 2021


La model va ser elogiada i criticada a parts igual, ja que, una part de la crítica va reconèixer la referència a l'estàtua de la llibertat en els colors i la corona de punxes, i va afirmar que les referències mitològiques eren presents en la forma del vestit, ja que aquesta recordava a la roba de l'època. En canvi, l'altra part de la crítica va afirmar que les referències a la mitologia eren indetectables, i que només es veien referències a  l'edat antiga en la forma del vestit, però que això no tenia a veure ni amb Niké ni amb les amazones.

Emilia Clarke a la Met Gala 2018, Heavenly Bodies: Fashion and Catholic Imagination.

L'actriu anglesa Emilia Clarke tornava a la met gala per primer cop des de 2013 amb la categoria de moda catòlica. La sorpresa va venir quan aquesta va aparèixer a la gala amb un vestit de Dolce & Gabana ple de dibuixos que representaven frescos on es veia representat a Cupido.

Emilia Clarke a la Met gala 2018


El vestit va ser considerat per la revista Time com el millor vestit de la gala, ja que, a més de comptar amb referencies a la mitologia europea de l'edat antiga, també tenia referencies tant a l'església catòlica com a l'anglicana. A més, l'actriu buscava fer una declaració d'intencions, ja que la imatge de cupido la va utilitzar per representar l'amor en totes les seves formes, incloent per tant, el col·lectiu LGTBIQ+, el poliamor i altres formes d'amor no normatives, i, tenint en compte que era una categoria dedicada a l'església catòlica conservadora, aquest gest va ser vist de forma positiva per aquests col·lectius.

La Met gala reuneix a tots els dissenyadors de moda importants del món per a mostrar tendències i novetats, tot i això, podem veure, encara avui, referències a milers d'anys enrere.

Arnau Giner
1r Batx

Comentaris

MANAL BOUKILOU ha dit…
Wow, bona entrada!! És molt interessant com els dissenyadors relacionen tots aquests vestits amb la mitologia llatina. El que més m'ha cridat l'atenció és la que ha volgut fer referència a les sirenes gregues, però si no et donen una explicació de què va el vestit, ningú pensaria en que està representant a una sirena.
Gina Rodrigo ha dit…
Bona entrada! La moda pot arribar a ser una altra expressió artística! És interessant veure com la mitologia clàssica encara perdura fins hi tot en dissenys de moda!
kawtar el mouden ha dit…
M'ha agradat moltíssim la teva entrada. És bastant interessant i és una entrada molt original. M'ha agradat molt que hagis mostrat a persones famoses amb vestits inspirats en grecollatina. Una entrada bastant bona!
Laura Font ha dit…
Entrada molt interessant, la met gala és un event molt influent els nostres temps sempre es parla molt d'ella i sobretot de la vestimenta de les celebrities. Si que havia pensat que alguna referència a la mitologia grega hi hauria però no sabia quines ens concret. Penso que la societat, periodistes del cor es centren massa en el missatge profund el vestit (que també és important) però a vegades amb petites referències certes coses culturals també són important i s'infrevaloren
Irene Altés ha dit…
Una entrada molt original i interessant, és ben cert que podem trobar referències de l'època clàssica a l'actualitat contínuament i és curiós per la diferència de temps. M'ha agradat molt com ho has explicat.
Sara Torres Pedret ha dit…
Una entrada molt interessant! Podem veure com la mitologia es cola en les grans fetes del cinema i les passarel·les amb models molt cotitzades. Portant dissenys molt atrevits inspirats en la mitologia antiga. Aquests dissenys fan de pont entre les nostres arrels antigues i el món modern que ens envolta.
Bassma Boukilou ha dit…
Bona entrada! En aquesta entrada podem veure com avui en dia la mitologia esta present en la nostre vida en diferents temes com per exemple a les gales que s'inspiren amb temes de l'antiguitat.
Maria Vasileva ha dit…
Bona entrada. Em sembla molt interessant la idea de relacionar la moda amb la mitologia i veure de quantes maneres diferents la podem relacionar. Tots els vestits en la meva opinió, estaven bastant encertats, són molt macos, però sí que és veritat que depèn de quin, si no t'expliquen què representa és difícil de saber. Però en general crec que si tels mires bé es pot veure i no crec que mereixin tantes crítiques. En conclusió, molt bona feina, m'ha encantat la teva entrada.
Angie Soto ha dit…
Molt bona entrada, em sembla impressionant la manera de relacionar mitologia amb moda, està tot molt ben argumentat i per tant tot és molt coherent i permet entendre a que et refereixes amb cada look. Molt interessant.
Marc Gómez ha dit…
Molt bona entrada! Es interesant que per molts anys que hagin passat des de que es van crear certs mites encara ara es facin servir com font d'inspiració per una cosa tant rellevant com és la moda avui en dia. Crear vestits que s'inspirin en l'antiga Grècia ha de ser complicat, però aquests que has exposat en són uns molt bons exemples!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES