LA TEOGONIA D'HESÍODE

La Teogonia és una obra poètica escrita per Hesíode, on Teogonia vol dir literalment Origen dels Déus. És un poema fantàstic que relata una sèrie de mites sobre els orígens dels déus grecs, els quals són personificacions de fenòmens. Aquest relat inicia amb una referència a les Muses de l'Helicó i acaba amb un  proemi al catàleg d'heroïnes. "Teogonia" ve de la paraula grega "theogonia" que traduït literalment seria "l'estudi de l'origen dels déus".

La Teogonia

En aquest llibre, Hesíode relata tota la història de la mitologia grega, adjunt amb una descripció general de tots els déus i mortals, més els seus procedents. Una bona part de l'obra és un relat en forma de poesia de l'arbre genealògic dels déus grecs, en el qual l'autor ens cita, amb total ordre, totes les unions que va haver-hi entre ells i els fills que van sorgir d'aquestes.

L'obra comença a tenir sentit quan s'explica el mite on Zeus és elegit per Déu i Senyor de l'Olimp en l'Antiga Grècia. Durant l'escrit, podem percebre com l'autor mostra un alt respecte per aquestes deïtats, sobretot per Zeus i Posidó; quasi sempre que s'esmentava algun dels anteriors, Hesíode l'acompanyava per una frase senzilla amb la qual recalcava la seva superioritat.

El relat està escrit a partir de gèneres poètics preexistents que, fins al moment, havien pertangut a la tradició oral en Grècia; cosmogoniesteogonia i la genealogia. Aquests tres gèneres poden aparèixer junts, donen estructura a l'obra i es troben ordenats en un criteri cronològic.



Nour el Karrouchi
4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES