LA GUERRA DE TROIA

Tot va començar amb el judici de Paris amb la disputa de Zeus i Posidó.

Com als avantpassats de Zeus, ell seria destronat per un dels seus fills, en saber-ho va obligar Tetis a casar-se amb un mortal. Peleu i Tetis van tenir un fill anomenat Aquil·les, que, segons la profecia, moriria jove a Troia. 

En el casament de Peleu i Tetis, tots van ser convidats menys Eris, on es va presentar i va deixar una poma d'or amb un gravat que deia: "per la més bella" i la poma va ser reclamada per Hera, Atena i Afrodita.

Zeus va acabar amb l'assumpte escollint un príncep de Troia, en aquest cas Paris (criat per un pastor després d'haver estat abandonat) on les tres deesses van intentar subornar-lo. Primer Atena li va oferir saviesa, destresa en la batalla i les habilitats dels grans guerrers. Hera li va oferir el poder polític i el control de tota Àsia. I per últim, Afrodita li va oferir l'amor de la dona més bella del món.
Paris concedeix la poma d'or a Afrodita i torna a Troia. 

Helena, filla de Leda i la dona més bella del món, té molts pretendents, el seu pare per por a escollir-ne un i que els altres es posessin en contra, crida a Ulisses (el més astut) per crear un pla, on consistia que tots els pretendents havien d'acceptar la decisió d'Helena i protegir-la.
Finalment Helena escull Menelau.

Paris va a Esparta per signar la pau amb Menelau, nou rei d'Esparta. Menelau en assabentar-se de la mort de la seva àvia se'n va a Creta i Paris aprofita per raptar a Helena amb l'ajuda d'Afrodita.

Una vegada la flota grega arriba a les costes troianes intenten atacar però no poden perquè són dues vegades més nombroses que ells i doncs, decideixen intentar convèncer els troians de tornar a Helena, però no ho aconsegueixen perquè durant l'atac havien mort molts troians. Passats mesos i anys els troians segueixen resistint i els grecs no saben com acabar amb tot això i així doncs acaben lluitant per lluitar sense recordar l'objectiu de la guerra. 


Llavors, comença la lluita contra els troians on els grecs capturen unes noies, una d'elles és Criseïda, filla d'un sacerdot d'Apol·lo
Agamèmnon com a cap dels grecs escull a Criseïda de botí de guerra. El sacerdot va cap a Agamèmnon i li ofereix una recompensa a canvi de la llibertat d'ella, finalment ell cedeix i l'alliberen a canvi d'una noia igual de bonica que ella. 


Després és quan comença la còlera d'Aquil·les i els grecs comencen a perdre tots els combats. Així doncs els troians aprofiten la retira d'Aquil·les per atacar i derrotar als grecs. 

Patrocle acaba amb la vida de molts troians en el camp de batalla, mor a mans d'Hèctor.

Quan Aquil·les s'assabenta de la mort del seu amic, embogeix de dolor i lluita amb totes les seves forces per venjar la mort del seu amic, buscarà el seu assassí, Hèctor, però ell decideix plantar-li cara per aturar-lo. Després de tant lluitar Aquil·les és qui venc, així doncs ell li lliga els peus del cadàver d'Hèctor al seu carro i l'arrossega al voltant de la cuitat mentre els troians el veuen des de les muralles.
Priam demana el cadàver a Aquil·les, llavors s'acorda una treva que permet celebrar el funeral d'Hèctor

Passada la treva, els combats tornen a començar.
Paris guiat per Apol·lo llança una fletxa que es clava al taló de l'heroi grec Aquil·les. Poc després les fletxes donaran la mort a Paris, però Helena serà casada, de nou, amb Deífob (germà de Paris).

Després de deu anys de guerra, morts els principals herois, Ulisses construeix amb Atena un cavall de fusta buit per dins per poder guardar-hi els millors guerrers grecs, el situa davant de la ciutat. 

Els troians al matí quan desperten, veuen un núvol de fum sobre el campament grec i pensen que l'han abandonat. Quan tenen davant de la muralla el cavall s'adonen que és massa gran, de manera que tiren part del mur a terra i empenyen el cavall de fusta pels carrers de Troia.
És d'aquesta manera com comença l'episodi final de la guerra. 

Els Troians aquella nit celebren que els Grecs han marxat i que s'ha acabat la guerra.
Aleshores els Grecs surten del cavall i després d'obrir la porta de la ciutadella, comencen a incendiar la ciutat i matar tots els Troians.

Així arriba l'últim dia de la poderosa Troia. 


Cavall de Troia 
Judit Osuna 
1r Batx

Comentaris

Helena ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Helena ha dit…
La guerra de Troia, una de les guerres més llargues que coneixem i a la vegada és la que porta la conculsió més interessant: abans que força es necessita astúcia. Encara que l'espurna de la guerra sembla ser el rapte d'Helena, els motius que realment l'empènyen a continuar son molts altres, motius polítics, socials i econòmics. Una entrada molt interessant!
Unknown ha dit…
Tot i que ja sabia una mica la història de la guerra de Troia sempre és molt interessant aprofundir en el tema. Molt bona feina!
Marco Peña ha dit…
Molt interesant l'historia de troia, sempre s'aprenen noves dades miran altres treballs. Bona feina!
Rebeka Picoiu ha dit…
Darrera la pel•lícula que mirava de petita, mai hauria pensat que darrera aquells dibuixos hi hauria tanta història ben detallada. M’ha encantat saber més de la història del “cavall de troia”.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES