VENUS DE MILO

Venus de Milo és una cèlebre escultura grega, feta de marbre a finals de l'època hel·lenística, datada cap el 130-100 a.C. Es desconeix el nom de l'autor, però podria ser d'Alexandre d'Antioquia. Actualment aquesta escultura la podreu troba al museu del Louvre de París.

CONTEXT HISTÒRIC

L'escultura és va trobar mig enterrada en dos trossos a l'església egea de Melos per un pagès el 1819 i un any després va ser venuda als francesos com un regal de Lluís XVIII.

L'aspecte clascissista de les seves formes, fa suposar que l'autor és desconegut. Les seves influències poden ser Praxíteles ja que el model iconogràfic de la seva escultura Afrodita Cnidia, va ser un gran èxit.

DESCRIPCIÓ


L'escultura presenta una composició basada amb corves molt suaus que continuen amb una caiguda molt elegant de la roba que cobreix una part de la dona, és a dir des de les caderes fins els seus peus.


També s'ha de tenir amb compte la bellesa del seu rostre, com veiem porta el cabell recollit amb una ralla al mig, que tanca un front llis, li Marca el nas, i els ulls delineats en el seu contorn, i una petita boca el seu rostre és una mica fred, la seva presència d'un cert naturalisme i d'una harmonia evident, converteixen a la Venus de Milo en una imatge divina i humana.

Resultat d'imatges de venus de milo
Escultura de Venus de Milo

























PER QUÈ VENUS DE MILO NO TÉ BRAÇOS?

La venus no té braços i encara no se sap la raó. Hi han opinions que diuen que es podrien trobar enterrats a les profunditats dels mars, aquesta opinió però encara no està acceptada. 

Aquí deixo dos vídeos per si voleu saber més informació. El primer vídeo tracta sobre algunes altres teories de on són els braços de Venus de Milo, i el segon vídeo resumeix les 10 coses més importants.




Judit Espina
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
Tenia un dubte sobre si era la deessa, però segons he pogut sentir en el segon vídeo, es tracta d'una dona romana, i no de la deessa, ja que sinó es diria Afrodita. També m'ha semblat curiós el fet que tingui les marques d'haver portat joies, ja que això podria significar que potser les van robar.
Martina Vilar ha dit…
És molt interessant aquesta entrada!La veritat és que m'he preguntat moltes vegades perquè aquesta estàtua no té els dos braços i moltes vegades he arribat a pensar que en aquella època feien estàtues sense braços. El primer video l'he trobat super interessant.
Helena ha dit…
He llegit també, que aquesta escultura va tenir diferents "pretendents", entre ells l'explorador francès Jules Dumont D'Urville que va reclamar l'ajuda de l'ambaixador del seu país a Constantinoble per aconseguir-la i exhibir-la al Museu del Louvre. Una entrada sobre un tema, sens dubte, molt bonic.
Unknown ha dit…
M'ha semblat curiós que tan sols estigués basat en una dona, perquè la gent normalment associava l'estàtua amb la deessa romana Venus. Tot i aixi, amb el segon vídeo he acabat d'entendre per què es diu "de Milo". Una entrada molt interessant!
Judith Rodríguez ha dit…
Quan van trobar l'estàtua, estava dividida en dos trossos i al seu voltant s'hi varen trobar fragments que, segons sembla, corresponien als braços de la deessa. Es creu que una de les mans subjectava una poma. Tot i que altres versions asseguren que els braços es van trencar quan els turcs van assaltar l'embarcació que la transportava. Molt bona feina!
Aina Garcia ha dit…
Personalment, la Venus de Milo em sembla una estatua preciosa i debia ser-ho encara més quan la van fer. Per les marques que té l'estatua s'ha deduit que estava decorada amb una diadema i més joies. A més podria haver tingut més colors a part del blanc en el passat. És una possibilitat ja que se solien pintar les estatues en aquella epoca. Tot i les suposisions que s'han fet, és una estatua molt misteriosa i s'hi creen moltes preguntes al seu voltant.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES