21 de febrer del 2018

ELS RIUS DE L'INFRAMÓN (III): L'AQUERONT

Aqueront va ser un fill d'Helios i Gea que va ser precipitat al Tàrtar per haver donat aigua als titans o als gegants durant la guerra dels déus contra els titans.


És el riu que les ànimes han de travessar per a arribar a l'Hades, l'inframón i es diu que té unes aigües tèrboles i estancades amb les ribes fangoses.

Aquest riu era considerat el riu de les tregedies tot i que en grec significa temut.
El riu Cocit, també conegut com el riu de les lamentacions, és un afluent de l'Aqueront que circula paral·lel al riu Estix.


Riu Cocit amb la barca de Creont
Riu Aqueront a Grècia

EL RIU COCIT I LES SEVES PROPIETATS
Aquest riu està format per totes les llàgrimes, penes i lamentacions dels condemnats després d'haver tingut una mala vida. Es deia que aquest riu que corria amb molta força era d'un color blau fosc profund i que si hi estaves molt a prop, totes les lamentacions de la teva vida se't acumulaven i augmentaven fins al punt de voler-te tirar al riu. Es deia que a la riba s'hi podien trobar les ànimes que no podien pagar un tribut a Caront.

EL FLEGETONT I LES SEVES PROPIETATS
És un altre afluent que unit amb el Cocit formava el riu Aqueront i és conegut com el riu que flambeja. Aquest riu era ple de vapors sulfurosos i no consumia cap combustible. Al relaciona el nom del riu amb un riu de foc, a vegades també se'l anomenava flegetont de foc o piriflegetont. A més, es deia que si els éssers humans beguessin aigua d'aquest riu i que aquest faria que poguessin mantenir-se vius però tenint la mateixa gana i set.

Paula Sala
1r Batx

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Per tant, doncs, entenc que aquests rius encara existeixen, no? Que interessant! Tinc un dubte però; quant al Flegetont, és cert (avui dia) que en surt aquesta mena de vapor que expliques?

Unknown ha dit...

Els rius de l'inframón són tan lúgubres com el lloc on resideixen. Ara que sé més sobre el riu que travessa Caront, entenc la interpretació de les pel·lícules quan algú ha de ser portat als inferns i tot d'ànimes en pena van sorgint de l'aigua, intentant-lo agafar. Una entrada molt interessant!

Martina Vilar ha dit...

Llegint aquesta entrada potser m'estimo més tenir el riu Leteu en la vida real que no pas el riu Cocit perquè tal com has dit que si estaves molt a prop d'aquest riu, totes les lamentacions de la teva vida se't acumulaven i augmentaven fins al punt de voler-te tirar al riu. La veritat és que fa molt mal espina. Molt interessant!

Nora Prado ha dit...

És impressionan la de mites que poden haver-hi! fins i tot dels rius.. Tinc una pregunta que crec que ja han comentat,els rius aquest existeigen de veritat tal i com els has descrit o tot forma part del mite?

Unknown ha dit...

Seria interessant veure aquest riu que hi ha a Grècia per poder comparar-lo.

Karina Szabo ha dit...

No sabia que hi haguessin uns rius que les ànimes han de travessar per arribar a l'Inframont.
Trobo molt bé que hagis explicat també els seus afluents i les seves característiques, i sincerament, prefereixo el Flegeton abans del Cocit, ja que set acumulen totes les penes al estar prop seu. Molt bon escrit!

Anònim ha dit...

M'ha semblat molt interessant. En la mitologia, quan es parlava del riu Aqueront, es deia que el seu cabdal havia augmentat amb els anys només per la quantitat de llàgrimes que havien plorat les persones que Caront (el barquer) havia transportat.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts