19 de febrer del 2018

ELS RIUS DE L'INFRAMÓN (II): LETEU

És un riu que passa per l'inframón i que té unes propietats màgiques molt especifiques, el seu nom significa "oblit".

El riu Leteu i les seves propietats

El riu Leteu es caracteritza per poder fer oblidar absolutament tot a qualsevol ànima, per això es deia que qualsevol ànima que volgués tornar a néixer, és a dir reencarnar-se, havia de beure d'aquest riu per oblidar tota la vida anterior i el que havia vist a l'inframón.

Hipnos

És el déu de la son i els somnis i es diu que el seu palau estava situat a prop d'on vivia Tanatos i que era un palau on mai arribava el sol. Altres diuen però, que Hipnos vivia en una cova fosa al mig d'una illa la qual es va envoltada pel riu Leto. És fill de Nix la deessa de la nit, però es deia que no tenia pare o era Erebos, el deu de la mort.

paissatge del leteu a l'inframón
Mnemósine
Algunes altres religions deien que hi havia un altre riu anomenat Mnemósine i que actuava com a oposat del riu Leteu, és a dir, deien que beure de la seva aigua feia recordar-ho tot fins arribar a la omnisciència. A les ànimes els hi deien que quan els deixessin triar de quin riu beure després de demanar la reencarnació per la bona vida que havien tingut, no triessin el Leteu sinó el Mnemósine per tal de començar una vida nova recordant l'anterior.

Paula Sala
1Batx

3 comentaris:

Unknown ha dit...

No seria increïble poder utilitzar l'aigua d'aquests rius per reencarnar-te? A mi m'encantaria, però bé és cert que no sabem què hi ha després de la mort, i podria existir la possibilitat que ens reencarnéssim. La veritat és que jo preferiria beure l'aigua del riu Leteu, ja que crec que cada vida és diferent i s'ha de viure al màxim i anar aprenent de les experiències viscudes; en canvi, si begués del riu Mnemósine, potser a la següent vida no intentaria determinades coses ja que ja sabria que no m'anirien bé.

Martina Vilar ha dit...

Seria molt guai que hi hagués aquest riu a la vida real, penso que les coses de la societat potser aniria millor. No ho sé, s'hauria de provar en la vida real, però és una llàstima que això sigui mitologia. Parlant d'això, també seria molt xulo entrar el món de la mitologia, vull dir, viure el món de la mitologia. Molt interessant!

Karina Szabo ha dit...

Seria molt curiós que un d'aquests rius, o els dos, existissin a la vida real, però també un gran caos, ja que, al reencarnarte, oblidaries tots els moments viscuts, tant bons com dolents, i a persones estimades... Tot i això és un gran tema de debat i un gran tema per una entrada sobre mitologia.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts