LA BELLESA DE MEDUSA

Medusa (la ja coneguda per molts com el monstre petrificador que té serps enlloc de cabells) no sempre havia estat un monstre. Una maledicció dels déus va ser el que va provocar les causes de la seva desgràcia.
Medusa era la més bella de totes les dones. Tot en ella enlluernava els homes, des dels ulls i els cabells fins als seus gestos.
Un dia, Medusa passejava tranquil·lament per la platja, a la vora del mar. El déu Posidó en veure-la va quedar impresionat amb la bellesa d'aquesta, i va quedar enamorat a l'instant d'aquella dona. La seva obsessió era tan gran que, contra la seva voluntat, va forçar Medusa a un temple d'Atenes.

Posidó forçant Medusa al temple d'Atenes.
Els ciutadans, enfadats pels successos, com que no podien castigar al déu, van carregar contra Medusa i van alertar a la deesa Atena (rival de Posidó) del que havia succeït al temple, i aquesta va convertir els preciosos cabells de Medusa en serps, i també la va condemnadar amb la maledicció de convertir en pedra a tots aquells que la miraven fixament.

Medusa convertida en un monstre.
Atena, encara insatisfeta i colèrica en saber que Medusa esperava un fill de Posidó, va decidir castigar-la de nou i va encomendar a Perseu la missió de matar-la i tallar-li el cap.

Fausto Jibajas Casacuberta
1r Batx 

Comentaris

Unknown ha dit…
Molt bona entrda!És molt interesant, ja que mai havia pensat que havia set per això que Medusa havia estat transformada en monstre.
Martina Vilar ha dit…
No sabia que hi hagués mitologies on els éssers humans convertessin en monstres. Quines imaginacions més extraordinàries!!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES