6 de maig del 2016

ELS MONTS IDA

El mont Ida, una muntanya sagrada molt coneguda en mitologia grega, ja que és l'escenari d'alguns mites. Acutalment està situat en dos països diferents, a Turquia i a Creta:

Kaz Dag
- Turquia: el mont Ida, l'actual Kaz Dag, està situat a l'antiga regió de Tròade a 1.774 metres d'altitud. És una cadena muntanyosa que demarca la regió de Troia. Els seus cims més alts són el Cotyle i el Gargara. En la mitologia, va ser l'escenari on va ser criat el que seria príncep Catamita de Troya per Zeus. També va ser el lloc on Afrodita va seduir Anquises, on Paris va néixer i va trobar la seva esposa, la ninfa Enone. També s'hi va celebrar el seu judici i es diu que els déus Olímpics van utilitzar el Mont Ida per observar la guerra de Troia.



Mont Psiloritis
- Creta: el que és més conegut com a Mont Ida, està situat a l'illa de Creta; actualment s'anomena mont Psiloritis. Forma part de la vall d'Amari, situada al centre de l'illa. El Mont Ida és el punt més elevat amb una altura de 2.456 metres. Aquí hi ha la cova anomenada Ideon Andron, segons la mitologa grega hi va néixer Zeus, amagat per la seva mare Rea.




Laura van Esch Solà
4t ESO

3 comentaris:

Unknown ha dit...

He trobat interessant que un sol indret esdevingui l'escenari de tants mites i representi el símbol de les diverses històries i personatges que apareixen a cada una d'elles.

Unknown ha dit...

Molt interessant Laura, ja que no havia sentit mai això de ''el mont Ida''. Molt conegudes les mitologies tot i que l'indret on eren fetes no.

Anònim ha dit...

No tenia idea de que hi haguessin cims tan relacionats amb la mitologia. Molt interessant tot plegat, Laura!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts