LA ROMA CLÀSSICA

El novembre passat, vaig gaudir d'una gran experiència amb la meva família, varem estar una setmana visitant Roma, i com és evident varem anar als llocs més importants de tota la ciutat. 

Colisseu de Roma
Quan parlo d'aquests llocs importants, podem dir que són monuments, els quals són característics de la Roma Clàssica. 

Totes les edificacions que encara es conserven, com el Colosseo di Roma, una de les més reconegudes de tota la ciutat, que van començar a construir el 70 D.c., el qual va estar inaugurat l'any 80 D.c., començat pel pare i acabat pel fill. 


Normalment quan parlem d'una edificació d'aquestes ens pensem que era  una cosa molt petita que només en podien gaudir els adinerats de la ciutat, però no, al Colosseo hi cabien 50.000 persones, la qual cosa el va fer l'amfiteatre més gran de tota l'època, situat just al costat del Fòrum Romà.

Actualment està en runes, tot i que gran part està conservada per l'edat que té, però quan estàs allà és fàcil imaginar-se tota la gent eufòrica cridant, i mirant els gladiadors com lluitaven o com la gent era devorada per els lleons. A part de veure la gent lluitar, també s'hi feien obres de teatre dedicades a tot el públic. 


Arc de Constantí
Trobem també l'Arc de Constantí, que és un Arc del Triomf, situat entre el Colosseo i el Foro Romano. Aquesta construcció forma part del circuit històric i deixa veure el passat de l'antiga roma. Va estar construït per la victòria de Constantí I el gran al guanyar una gran batalla. En el seu moment va ser un dels arcs més grans pels seus 25 metres d'alçada. A diferència del Colosseo és manté quasi tot sencer. 


De l'arquitectura de l'antiga Roma també ens queda la Via Sacra, el teatre de Marcelo, la Cúpula del Panteó, i moltes d'altres que al llarg de la setmana que hi vaig estar no vaig poder visitar, ja que va ploure bastants dies. 

Fontana de Trevi
Un altre lloc molt emblemàtic de Roma, tot i que és de la Roma clàssica també m'ha semblat interessant com és la Fontana di Trevi tampoc la vaig poder visitar, ja que a la casa on està repenjada hi ha molta humitat per l'aigua de la font i fins el 2017 no s'acabaran les obres ja que és un treball molt delicat.Aquí us deixo un vídeo de com era Roma a l'antiguitat.Irene Riera
1r batx

Comentaris

Unknown ha dit…
Irene, sabia que havies anat a Roma però no m'hagués pogut imaginar que havies après tantes coses. Quin és el lloc que et va agradar més? T'agradaria poder tornar-hi per veure els llocs que no vas poder visitar?
Unknown ha dit…
Irene molt bona entrada. Realment la ciutat de Roma deu ser molt interesant, perquè té molta història i antigament va ser molt important. Segurament s'hi poden aprendre moltes coses sobre els nostres origens culturals.
Unknown ha dit…
Hola Irene, un entrada exel·lent amb la informació que m'ha ajudat a conèixer una mica més Roma, amb l'ajuda de vídeo he acabat de informar-me. Gràcies,ja sé on aniré de vacances ;)
Carla Erra ha dit…
Trobo que és una entrada molt original! Segons la meva opinió, la millor manera d'aprendre sobre la història és anant el lloc de l'origen, no només perquè hi ha fonts originals, sinó perquè també és interessant veure la complexitat que suposa. Segurament quan ho vas veure per primera vegada, no t'ho devies imaginar així, oi?
Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE