18 de maig del 2015

CONSTEL·LACIÓ VIRGO

VIRGO
La constel·lació Virgo és una constel·lació de Zodíac. Aquesta és immensa i extremadament antiga, que ha representat la major part de les deesses de la història i la deesses de la justícia.
VIRGO EN LA MITOLOGIA 
En la mitologia, Virgo era anomenada com ''l'estrellada'', també era la deessa que portava els llamps de Zeus en braços. Es diu que va ser l'última immortal que va viure entre els humans fins que Zeus l'endugués el cel i la situes entre les estrelles com la constel·lació Virgo.

CARACTERÍSTIQUES 
La constel·lació verge és un de les més grans. És visible en els dos hemisferis però només del més de febrer i agost. Aquesta va ser la última immortal que va viure entre els humans durant '' L'era dorada de Cronos'' per tant, va ser l'última en abandonar la terra. Zeus, la va pujar en el cel i la va situar entre les estrelles, i a partir d'aquí la van anomenar ''La constel·lació Virgo''.
HISTÒRIA DE LA CONSTEL·LACIÓ 

D'aquesta constel·lació existeix documentació molt important. Virgo té l¡origen en l'antiga cultura assiri-babilònica. És una constel·lació femenina i es caracteritza per la fertilitat i puresa. Els babilonis associaven aquesta constel·lació amb la deessa de Ishtar i també era coneguda com la deessa de la primavera, la festivitat que es celebrada al moment de l'any en què Virgo comença a ser visible en el cel.
Constel·lació Virgo 









Constel·lacions del Zodíac











Sara Noguera Garriga
1r Batx

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sara, no tenia ni idea de l'origen de la constel·lació de Virgo i tampoc en tenia ni idea de que fou l'última immortal a pujar al cel. M'ha agradat molt aquesta entrada!

Unknown ha dit...

Hola Sara, de Virgo n'hem sentit molt a parlar tots ja que és un símbol del zodíac. Però del seu origen no en sabia res. És curiós que fos l'última immortal que visqués amb els humans.

Karina Szabo ha dit...

Mai m'hauria pensat que tots els signes zodíacs tenien cada un una constel·lació. Molt interessant el fet que tot i ser atribuïda a una altra deessa, els assiriobabilònics l'associaven amb la deessa de Ishtar, però cada cultura amb les seves creences. Molt bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts