2 de desembre de 2013

VALERI MANFREDI

Valerio Massimo Manfredi és un arqueòleg i escriptor italià, conegut principalment per les seves novel·les històriques sobre el món antic. Ahir mirant les notícies a tv3 vaig sentir el seu nom, per això he decidit fer aquesta entrada.


Resulta que aquest conegut autor, ha publicat fa poc una novela titulada "Odisseu. El jurament" on recrea el temps de la guerra de Troia i la vida de l'heroi viatjer Ulisses, que en la mitologia grega rep el nom d'Odisseu

Per fer-ho, Valerio Manfredi s'inspira en els textos èpics d'Homer i altres fonts de l'antiguitat. 
L'escriptor italià defineix el seu nou llibre com una "restauració" de la figura d'Odisseu, "un heroi que cada generació ha anat modificant" i que ell ha volgut fer tornar a les arrels dels textos d'Homer, i transmetre als lectors "una força i una energia que no han conegut abans". 


La història diu que l'heroi viatger, Odisseu, no va trepitjar la ciutat grega d'Empúries, però tot i així, Valerio Manfredi va decidir presentar el seu nou llibre a la comarca de l'Alt Empordà. Aquí teniu informació més detallada sobre la notícia.


Una de les prioritats de Manfredi ha estat descriure amb la m'àxima fidelitat la vida a l'antiga Grècia, un objectiu que ha assolit, sent fidel als textos d'Homer. Sobre el debat al voltant de si hi va haver una Guerra de Troia o si va existir Odisseu, Manfredi apunta que el més important és que un "geni de la literatura universal" com Homer creés una obra de la que encara se'n parla tants segles després.

        Portada de la novel·la                             Episodi d'Ulisses i les sirenes, en una ceràmica grega

                                
                 Àfrica Clota
1r Batx