22 d’octubre del 2012

3 TIPUS DE PETONS ROMANS

Sabíeu que els romans distingien tres tipus de petons?

Existeixen molts petons, cadascun amb significats diferents. Anomenar-los tots seria gairebé impossible, perquè  estic segura  que qualsevol  persona podria parlar d’un altre petó que per a mi encara és desconegut.  Sense donar importància  a els petons actuals, destacaré una curiositat romana que tracta del mateix.

 1- L’osculum que es fa a la galta i es com ara un petó d’amistat.


2- El basium, que és un petó d’amor i es fa en els llavis.



3- El suavium, que són els petons de passió  que es fan els amants, aquest últim, també als llavis.


Actualment, analitzant les cerimònies de casaments tradicionals, podem destacar el petó dels nuvis just quan s’han casat. Aquest fet, és originari de l’antiga roma, un petó d’aquest tipus era com un símbol de la firma d’un contracte.

Anna Vallhonesta
1r Batx

13 comentaris:

Irene Sánchez ha dit...

Ostres Anna, mai se m'hauria passat pel cap aquesta idea, es molt original! Està bé saber que els petons que es fan els nuvis són originaris d'allà, és molt interessant.
La veritat, creia que hi hauria alguna diferència amb els petons que donem nosaltres i gairebé no n'hi ha.
Felicitats, molt original!

Álvaro P. Vilariño ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Manar ha dit...

ohh! que macos que són no sabía que s'haguessin inventat els petons de boda.
Molt bona entrada mai hagués pensat en fer alguna així.

Yasmina Ketami ha dit...

Es igual que els tipos de petons d'ara. Es curiós com el petó de les bodas sigui originari dels romans. Molt bona entrada i molts curiosa.
Bona feina Anna

Unknown ha dit...

Anna, molt bona entrada! És molt original. Mai se'm hauria acudit pensar que el petó que es fan els nuvis se'l van inventar el romans.
Molt bona feina!!

Laia Fernández ha dit...

Quina gràcia!!!!! No sabia que els romans eren tan rebuscats i busquessin i posessin nom als seus petons...!
bona entrada anna!

Paula Campelo ha dit...

Mai m'hagués arribat a imaginar que els romans els hi posessin nom als diferents tipus de petons que es feien entre ells, la veritat és que és un aspecte que no m'esperava d'ells.
Em sembla una molt bona entrada, ja que és simple, breu, i atrau molt l'atenció amb les bones fotografies que has posat i la seva temàtica!
Felicitats Anna!

Unknown ha dit...

Mai m'hagués imaginat que els romans posessin nom als diferents tipus de petons! Tot i que si ara em paro a pensar, nosaltres també en posem!
Tampoc mai m'hauria imaginat que els petons de nuvis fossin originaris d'aquesta cultura. Quantes coses provenen dels romans!!
Molt bona entrada:)

Unknown ha dit...

Mai m'hagués parat a pensar en els diferents tipus de petons dels romans. Avui en dia, i com bé dius tu, des de fa ja molt temps, es distingeixen varis tipus de petons, i que encara que per una parella pugui ser un peto molt corrent, per una altre, el mateix petó pot ser molt significatiu. Bé, una entrada curiosa!

Maria Guallar ha dit...

És una informació curiosa i divertida d'arendre, no pensava que els hi podrien arribar a posar noms concrets als petons. Molt bona enrada :)

Llúcia Gómez ha dit...

Que maca l'entrada, molt bona idea! No tenia ni idea que els romans fessin els mateixos petons que nosaltres i a més els i haguessin posat noms! Felicitats

Unknown ha dit...

Que curiós! Ja em sonava que els romans distingien entre els tipus de petons, però mai m'havia informat dels seus noms. És una informació divertida i, alhora, romàntica.

Martina Maldonado ha dit...

Com diu la Irene és molt original aquest tema Anna! M'ha sorprès saber que la tradició de donar un petó a les bodes prové de l'Antiga Roma, mai m'havia parat a pensar que significaria.
Molt interessant aquesta entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts