2 de febrer del 2011

L'ANTIGA ROMA, GRANDESA I CAIGUDA D'UN IMPERI

L'antiga Roma és una serie que van fer al 2008 sobre l'Imperi romà. Mostra d'una manera fidedigna els fets històrics en una barreja de rigor polític, batalles i un magnífic repartiment d'actors. Aquesta sèrie ofereix un viatge pels moments crucials de l'antiga Roma, des del 146 a.C fins a la seva caiguda.

Hi ha sis capítols:

1. Juli Cèsar:
és la figura més coneguda de l'antiga roma. Era un governant que combinava estratègia, intel·ligència i valor. El capítol comença quan las tropes de Cèsar estan lluitant i estan a punt de rendir-se, però Cèsar lluita al seu costat i els porta a la victòria. Però quan arriba a Roma es troba involucrat en la guerra civil. En guanyar-la i tornar a Roma, el van assassinar.


Juli Cèsar amb les seves tropes

2. Neró: l'Imperi estava en mans d'un emperador amb molts excessos que va portar Roma a la ruïna. Després del Gran Incendi, la reconstrucció de Roma es va convertir en una obsessió per l'emperador, que va absorbir tots els recursos que li podia oferir l'Imperi fins que la situació es va tornar insostenible.


Neró

3. Revolució: Roma sempre havia sigut una societat democràtica, però la República s'havia anat deteriorant progressivament. Els fonaments de Roma s'esfondraven , dividit entre les ganes de tornar els valors de la República i la forta influència de la mare de Tiberi, el va portar a l'aparició de la figura d'emperador.

4. Rebel·lió: la revolta dels jueus es va convertir en la major insurrecció d'una província romana, fins i tot va amenaçar l'estabilitat de l'Imperi. El general Vespasià i el seu fill van deixar caure el pes de Roma sobre els insurrectes, que es van defensar valentament en una batalla als peus del temple de Jerusalem.

5. Constantí: guerra, romanços, traïcions i assassinats omplen la història de la conversió de Roma al cristianisme. Estem al 320, la crisis s'ensenyoreix d'un Imperi dividit en quatre parts enfrontades, cada part amb el seu emperador. Quan Constantí intervé per unificar l'Imperi ho fa amb el seu poder militar i el cristianisme com a nova religió.


Les tropes de Constantí

6. La caiguda de Roma: al 410 els Gods van saquejar Roma, un fet que va anunciar el seu declivi. En un lapsus de temps relativament curt, es va consumar la desintegració del tot poderós imperi sota l'atac dels pobles bàrbars amb Alarici el Gran després que l'emperador Honori, dèbil i covard, els traís.


Destrosses a Roma


Aquí us deixo el tràiler de la sèrie:



Aina Gràcia
1r Batx

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Trobo molt bé que es fes una sèrie sobre la Roma antiga, ja que no n'existeixen gaires. La llàstima es que no ho vam poder veure i només fessin dos capítols...

fran ha dit...

Aquesta sèrie és molt interessant i m'hagués agradat que hagués sigut més llarga. Però aquest tipus de sèrie està molt bé perquè ens pot guiar una mica per saber com eren els romans. Bona feina!

Anònim ha dit...

Llàstima que la séries siguès tan curta !.
Trobo que és una bona marenra de poder viure més de prop la convivència dels romans.

Unknown ha dit...

Boníssima entrada! Està molt bé aquesta explicació per capítols que fas. Llàstima que ja no s'emeti la sèrie per TV!

Pol ha dit...

No sabia el nom d'aquesta serie, pel trailer sembla que sigui interessant! Gracies per la informació Aina, Bona entradaa

abigail ha dit...

Aina!
bona entrada, crec que està molt bé aquesta sèrie, tot i que no l'havia vist mai sincerament. Trobo interessant els capitols, ja que parlen sobre la història de roma, amb subcesos en fets reals.
per una altre part ceig que els personatges és fiquen molt en el paper.

Núria Garzón ha dit...

Sembla molt interessant l'existència d’aquesta sèrie, potser la buscaré per Internet i la miraré a l’estiu.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts