13 de febrer del 2011

LA VIA APPIA





La via Appia

La via Appia és la calçada més ben conservada i més coneguda del món, va ser construïda per a transportar tropes, però actualment és un lloc molt bo per anar a passejar i estar en contacte amb la història i la natura. Va ser la primera i més important calçada romana, va ser construïda al 312 a.C per a la comunicació entre Roma i Càpua.

Fa uns 540 km de longitud i uns 8 m. d'amplada (estava pensat perquè poguessin passar dos carros alhora en sentits diferents), està construïda amb pedra basàltica i té unes aceres d' 1m d'amplada a cada costat.

Als voltants de la via hi tombes, sepulcres i altres monuments funeraris, a causa de l'existència d'una llei que prohibia els enterraments dins de la ciutat. Són de destacar les tombes de Cecíla Metella o del filòsof Séneca.



Després de la caiguda de l'imperi la via Appia deix d'utilitzarse, un temps després el papa Pío VI decideix reconstruir-la. Tant Napoleó com Mussolini aprecien també la grandesa de la via Appia i van acabar de reconstruir-la.


La via Appia va de Brundissum a Roma, passant per 53 pobles i ciutats de l'imperi.

Mapa del recorregut de la Via Appia


Aquí podem veure un vídeo on apareixen diferents trams de la Via Appia, generalment dels voltants de Roma.






Àngel Enrich

4t ESO

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt interessant! És formidable que els romans, tan antics com eren, ja fessin aquestes construccions.

Anna Solà ha dit...

És l'AP-7 romana! Sembla mentida com s'ha conservat... I l'ingeni que van utilitzar ells al fer aquests camins!
Podriem fer una excursió i anar-hi! (amb un moment)

Maria Rodriguez ha dit...

M'agrada molt veure com abans sense tenir màquines per construir ni res, arribessin a fer aquests enormes monuments i altres construccions.

abigail ha dit...

Bona entrada!
trobo que es interessant, ja que aquesta via està molt bé conservada despres de tant de temps. a part és veu molt bonic aquest paissatge està en el video! Es veu plena naturalesa!

Sofia Pineda ha dit...

Mai m'havia cregtut que els romans construíssin una via tan llarga! Està molt ben conservada també. Molt interessant.

Marc Castañeda ha dit...

540km! Mare meva, deurien d'haver necessitat molts recursos. M'ha semblat molt interessant aquesta entrada, m'agradaria anar algun dia a Roma i passejar per la via Appia.

Núria Garzón ha dit...

Molt interessant, pobrets aquells que van haver de fer aquesta Via, perquè avui en dia no se'ls dona prou importancia.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts