25 de febrer del 2011

HÈRCULES F.C

Tots coneixem Hèrcules com l'heroi màxim de la mitologia clàssica. Conegut per ser fill de Zeus i Alcema. Hera, esposa de Zeus, caracteritzada per la seva gelosia va enviar dues serps per tal que matessin el fill del seu marit. Era un nen que va soprendre als altres per la força que tenia, ja que va estrangular les dues serps i de petit va matar un lleó amb les seves pròpies mans.

Una de les altres coses que va ser era conquierir a una tribu i com a premi va exigir a Tebas el pagament d'una recompensa. Aquesta recompensa va ser concedir-li la mà a la princesa Megara, amb la qual va tenir tres fills. Hera, mostraba, el odi cap a Hèrcules tornant-lo boig i això li va provocar que matés Megara i els seus fills. Hèrcules va estar a punt de suicidar-se per tots els esdeveniments que havien passat però l'oracle Delfos li va comunicar que seria perdonat si es convertia en servent del seu cosí Euristeu. Euristeu li va imposar una sèrie de reptes i de treballs que havia d'afrontar.





Hèrcules

Però no només Hèrcules és un ésser mitòlogic sinó que també és un Club de Fútbol d'Alacant, de la lliga espanyola anomenat "HÈRCULES F.C". És un equip que ha ascendit després d'estar 13 anys a segona divisió. El fundador del grup es va inspirar en els valors que representava l'heroi mitòlogic Héècules, per donar-li el nom al club.

Actualment podem dir que és un dels equips revel·lació ja que han fitxat estrelles de grans equips com Trezeguet i Dhrente, "estrella" del Reial Madrid. És un equip humil que es manté encara que no és un gran golejador. Actualment es troba en la 15 posició de la graella. És un dels pocs equips que pot presumir d'haver guanyat al líder al Barça amb un 0-2.


Escut "HÈRCULES F.C"

A continuació us deixo un vídeo sobre un dels partits que ha disputat aquesta temporada en primera divisó però no us deixaré la derrota del Barça com he comentat, abans sinó que us deixaré el vídeo de la victoria del Barça amb l'Hércules perquè puguin gaudir tots els culés:



Judith Vázquez
1r Batx

23 comentaris:

Yasmina Ketami ha dit...

jajajja Quiina entrada més xula! Sabia de la existència d'aquest equip però no sabia d'on venia el nom. Bona entrada!

Anna Solà ha dit...

Sempre habia pensat perquè es deia així aquest equip...
Quina imaginació va tenir el fundador! Podriem posar-li un nom semblant al nostre equip de l'Institut ja que encara que no tinguem a Dhrente i Trezeguet, tenim als cracks del nostre insti!

Unknown ha dit...

Bé, l'Hercules encara és un equip en formació però amb molta projecció. Tot apunta a que tindrem aquest clàssic a primera uns quants anys, o això esperem! Bona entrada!

fran ha dit...

Molt interessant aquesta entrada. Expliques molt bé l'història d'Hércules i s'enten molt bé. Lo de l'equip de futbol és bastant interessant tot i que jo ja sabia de l'existència d'aquest equip. Bona feina!!

Sergio ha dit...

Bona entrada Judit,
i molt interessant, però haguès estat millor que posesis un video amb alguna victoria d'aquest gran equip, i no una altre de les molts victories aplastants del barça.

Sergio ha dit...

Bona entrada Judit,
i molt interessant, però haguès estat millor que posesis un video amb alguna victoria d'aquest gran equip, i no una altre de les molts victories aplastants del barça.

Sergio ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Aina ha dit...

Ja m'imaginava que el nom de l'equip venia d'aquest ésser mitológic. El que no sabia que era un equip tan poc golejador, tenint en compte que van guanyar al Barça.

Adrià ha dit...

Molt bé Judit!
És una gran idea posar-li aquest nom a aquest equip ja que és un equip lluitador que no té grans estrelles però igualment juga al limit com feia Hercules.

Podries haver posat el partit que va guanyar l'Hercules, ja que és un dels pocs que ha guanyat, i és un dels pocs que ha aconseguit guanyar al Barça.

Bona entrada!

Anahi ha dit...

Se'm ha fet molt interressant Judit,i això que normalment nom'interessa gaire el futbol...
Bona entrada!!

Laura ha dit...

Sempre m'havia preguntat el perquè aquest equip es deia així! es molt interessant saber coses sobre fets o "noms d'equips" com en aquest cas, que escoltem sovint, saber quin es el seu origen. Trobo que el fundador de aquest equip es força original i creatiu. El video percert, ja podria haver sigut el del partit que va guanyar l'Hèrcules contra el Barça.

Bona entrada!!

Eduard de Ferrater ha dit...

Estic d'acord amb l'Albert i també crec que hauries de posar la victòria del Hercules F.C. 2-0 contra el Barça.
Tot i així bona entrada.

Llúcia Gómez ha dit...

Jo aquest equip ja el coneixia ja que la família del meu pare ve d'Alacant, però no en sàbia la procedència del nom!
Una cosa curiosa d'aquest equip apart del nom es que el seu camp es diu igual que la meva avia de cognom! Rico Perez!! jajaja
Molt bona entrada!!

abigail ha dit...

Hola Judith :)
està molt bé l'entrada, és molt curiós aquest nom, i a part no en coneixia l'existencia d'aquest equip, suposo que es perque no m'agrada el footbol, tot i així crec que està molt be.

Joan Oliva ha dit...

Una entrada curiosa que t'ho passes bé llegint pel fet de que un equip de 1era divisió tingui res a veure amb els dèus.

Àngel Enrich ha dit...

jejej encara m'en recordo de que jo jugava al fifa 2005 i jugava contr aquest equip, el recordo pe`rquè en aquells anys era l'equip mes mal valorat de joc jeje

naual.T ha dit...

Ostres cada dia n'aprenc més d'aquestes entradas, jo tampoc sabia d'on provenia el nom, de la història d'Hercules sí tot i així!
Bona entrada!

Marc Castañeda ha dit...

Hem sonava que podria vindre de l'Hercules de la mitologia.

L'Hercules encara que ha pujat aquest any a 1ra divisió, té bons jugadors per poder seguir endavant.

Molt bona entrada!

Unknown ha dit...

Magrada molt aquesta entrada no i sabia que abia un equip de futbol que es deia Hercules F.C.

Núria Garzón ha dit...

La idea que ha tingut la Judith per relacionar l’historia d'Hèrcules amb el futbol club Hèrcules ha estat molt bé i es una idea molt divertida.
Per mala sort el dia que van jugar contra el Barça, aquest va perdre.

Sofia Pineda ha dit...

No sabia que aquest equip de futbol existís i tampoc coneixia el mite d'Hèrcules.

Maria Rodriguez ha dit...

M'agrada molt aquesta entrada!
Si que coneixia l'equip aquest de futbol, però no sabia pas d'on venia el nom.

Miquel Pou ha dit...

L'entrada és molt interessant, jo ja m'havia imaginat que aquest equip de futbol, tenia alguna relació amb la mitologia.
Bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts