11 de febrer del 2011

EL RAPTE D'AMFITRITA

Amfitrita era una nereida, filla del déu del mar, Nereu. Aquest, diu la llegenda ,que va tenir cinquanta nereides i les més conegudes eren Amfitrita, que es va convertir en l'esposa de Neptú i Tetis, la mare del famosíssim heroi de la guerra de Troia, Aquil·les.

Neptú era un home fort i rampellut. Sovint l¡ agafava uns atacs de còlera on provocava tempestes marines i feia naufragar a alguns dels navegants. Neptú era més temut que estimat. Va demanar matrimoni a Amfitrita, però aquesta corregué a amagar-se al fons del mar, on uns dofins la van raptar i la van portar a Neptú i la va fer la seva esposa.


Van tenir diversos fills i un dels més famosos és Tritó que va assolir el mateix cos de la seva mare (mig cos en forma de peix). Anunciava la seva presència tocant un cargol marí molt gran.



Neptú i Amfitrita, Jacob de GheynII


Aquest llegenda us recorda alguna cosa?
(sèries, pel·lícules, etc.)
- A mi, particularment, em recorda la pel·lícula ''La Sirenita''. Tot relacionat amb el mar és el que em fa recordar. Particularment Amfitrita em recorda a la protagonista sirenita i Neptú al seu pare. També tot el que hi ha en el quadres del cargols de mar, petxines, etc, ajuden encara més a la recordació d'aquesta famossísima pel·lícula!


Sandra Sola 4t ESO

19 comentaris:

Anahi ha dit...

M'ha sorprès molt!!
Sabia el que era un tritó, ja que moltes vegades surten a la televisió o a les pel·lícules sirenes homes (els tritons) però no tenia ni idea de que tambè formava part de la gran història que és la mitologia.
Crec que ara em miraré la sirenita amb altres ulls.
Bona entrada!!!

Aina ha dit...

Si que es sembla a la pel·lícula de la Sirenita, sobretot s'asembla el seu pare. A mi no em recorda a una altra cosa que aquesta mateixa pel·lícula. Bona feina!

Miquel Pou ha dit...

Tens raó que s'assembla una mica a la pel·licula de la sirenita, però, ami tampoc em recorda a cap altre pel·licula.L'entrada està molt ben feta!

María Jiménez ha dit...

Molt bon treball!, jo ara recent he fet una exposició en grup sobre Posidó, així que Anfitrita ha sortit al nostre treball, ja que Posidó i Anfitrita van tenir un fill, TRITÓ.
Bona feina!

Alba Bueno ha dit...

Jo no coneixia com era Neptí, si que sabia que era el déu del mar, però no que tingués tan mal caràcter.

Carles Boluda ha dit...

Jo fa poc vaig veure una exposicio de uns companys de classe on explicaven com era Neptu. Gracies aixo coneixo una mica mes sobre la seva vida i com era. La teva informacio em servira per poder comparar i extreuren algo positiu.

Joan Oliva ha dit...

Jo he fet el treball amb la Maria i te tota la rao sobre el que ha dit de Posidó. Entrada ben feta, es veritat que recorda a la Sirenita només pel fet que tot succseix en el mar.

Sandra García ha dit...

Aquesta historia ja la coneixia ja que uns companys de classe van anomenar a Neptú i ens ho van explicar. Ara que ho dius, es veritat s'ha assembla a la pel·lícula de la sirenita.
Bon treball Sandra!

Sofia Pineda ha dit...

És veritat, és com la la Sirenita! És curiós això de que tinguin por de Neptú. I també que uns dofins poguessin reptar a Amfitrita.
Molt bona entrada!

Anònim ha dit...

Una història molt interesant la que has explicat en aquesta publicació, descrius molt bé cada personatge i aixó ajuda molt a entendre molt millor l'història que has exposat. Moltes gràcies.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Irene Sánchez ha dit...

ostres tens raó, ami també em recorda a la pel·licula de la sirenita, jo la beia sempre de petita! m'ha agradat llegit aquest mite, bon treball!

Núria Garzón ha dit...

Jo ahir per la tarda vaig veure una exposició de la Maria Jiménez i els seus companys de grup que parlaven sobre Posidó.

L'Aina té raó s'assembla una mica a la pel·lícula de la Sirenita.

Bona feina, esta molt ben feta l'entrada!!!!!! ;)

Laura Juncà ha dit...

És una historia molt interessant que no coneixia. És veritat que recorda a la Sirenita. Bona entrada.

Anònim ha dit...

Bona entrada Sandra!
Tes raó, he trobat una similitud entre el mite i la pel·lícula " la sirenita".

fran ha dit...

Bona entrada Sandra, aquest mite és molt interessant, no sabia que Amfitrira era filla de Nereu, ni tampoc que va ser esposa de Neptú. Bona feina!

Maria Rodriguez ha dit...

Em recorda molt a la pel·lícula de la Sirenita, i que de petita m'agradaba molt. Però no tenia ni idea de que també formés part de la història mitologica. Sí que sabia alguna cosa de que hi ha un déu de l'aigua, però no hi trobaba la relació amb la peli.

abigail ha dit...

Mai havia escoltat aquest mite, trobo que està bé. I ara que ho dius probablement em recorda a un pel·lícula, però no recordo molt bé a quina, tot i així estic d'acord amb la teva idea de la sireneta.
Bona entrada! :)

Maria Carreras ha dit...

Sabia molt poc d'aquest déu i ara ja ser lguna cosa més. Bon mite,a més com jahan dt tenen raò si que sesembla a la pel·ñ´cula de la sirenita. Bona entrada!

Marc Castañeda ha dit...

Em sonava el nom de Amfitrita i Neptú, però no sabia tot aquest mite dessarrollat. Tampoc sabia que van tindre un fill anomenat Tritó.
Molt bona entrada! I esta molt ben explicat cada personatge!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts