22 de febrer del 2011

EL BALLET D'ESPÀRTAC

L'altra dia vaig trobar una informació que em va semblar curiosa. Un ballet d'Espàrtac.



Espàrtac és un ballet de quatre actes que es va estrenar ae 1956 a Leningrad i que està basat en la vida d'aquest esclau. La coreografia era de Nicolai Volkov i la música d'Aram Kachaturian, compositor rus.


Un lluita de gladiadors


Com ja sabeu Espàrtac era un gladiador que es va revolucionar i va causar greus problemes als romans. Per mala sort, Espàrtac va ser vençut i els esclaus van seguir essent esclaus.



Doncs bé, ara explicaré què pasa en cada un dels actes:

Primer acte: Espàrtac, moribund i crucificat, recorda els principals moments de la seva vida: la seva esclavitud, alçament i fuga després de l'assasinat del seu amic i company, l'Africà.

Segon acte: Espàrtac i el seu exèrcit ataca la ciutat. El capità romà Crasoestà celebrant una orgia quan es veu atacat d'improvist per l'exèrcit de rebels comandat per Espàrtac, que obliga als romans a fugir.

Tercer acte: l'exèrcit d'Espàrtac sembla que guanya la batalla però les tropes romanes es recuperen i donen una gran pallisa als esclaus. Espàrtac, que ja es veu perdut, s'acomiada de la seva dona Flàvia abans que ella aconsegueixi escapar-se.

Quart acte: tornem al començament del ballet. Es veu la Via Appia plena de creus i també es veu Flàvia dolorida per la mort del seu estimat marit, plora per la llibertat un altre cop perduda.

A continuació us deixo un vídeo del ballet on surten dos gladiadors lluitant, espero que us agradi:



Aina Gràcia
1r Batx

18 comentaris:

abigail ha dit...

Que interessant aquesta entrada!
No havia sentit mai parlar sobre el ballet espartac, i la veritat és que es veu prou interessant aquest 4 actes que es fan. avera si tenim un dia sort i nem a veure aquest actes.
A part respecte al video crec que és prou interessant la musica que hi possen, ja que s'adecua al ball, respecte els "ballarins" crec que deuen d'estar contents amb aquest actes, i amb el resultat obtingut!

Bona entrada :)

Laura ha dit...

Bona entrada!!
Em sembla una entrada molt curiosa i intersenat. M'agradaria poder veure-la i així apendre o comparar diferents aspectes de la vida i història d'aquells temps amb el que estem estudiant ara a classe.

Ester ha dit...

Bona entrada! La trobo molt interessant, no havia sentit mai parlar del ball espartac. Espero , com diu la Abigail, que aviam si tenim sort i anem aveure aquests actes :)

Ester ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Molt bona entrada!
Fa dos dies que va començar per Cuatro la sèrie "Spartacus" que presicament és la història d'Espartac.
El vídeo m'ha semblat molt interessant , per que segueixo la sèrie i m'ha resumit molt bé i de manera molt bonica (ballant)a més a més el ballet m'encanta

sandra ha dit...

uaau!! m'ha agradat moolt! és molt maco que fagin un ballet recordant història! quan he estat llegint aquesta entrada m'he posat molt contenta perquè sóc una persona a la que li agrada molt el ball i que fagin una cosa així amb ell.. es un plaer! saps on l'han fet? :O Aina m'ha agradat molt i molt! molt bona feina!

Yasmina Ketami ha dit...

Estaría molt be anar a veure-la, em sembla molt interessant de veritat m'agradaria molt a anar-la a veure, molt bona entrada :)

max ha dit...

molt interessant!, va mol bé saber que fan espectacles tan macos com aquest, estaria be proposar a la Montse que ens hi portes a veure'l :D.
molt bona entrada!!

Meri ha dit...

Molt interessant!
mai n'havia sentit a parlar, el ballet m'agrada molt.

Meri ha dit...

Estic d'acord amb tu Max! seria una bona idea que la Montse ens hi portes.

Maria Rodriguez ha dit...

Mai havia sentit a parlat sobre el ballet espartac i és molt interessant. També seria divertit i curiós de veure, perquè deu ser força diferent a l'actual, tot i que hi hagin coses iguals.
Bona entrada!

Unknown ha dit...

Espàrtac és un nom bastant comú en l'actualitat i aquests balls deuen ser interessants. Estic d'acord amb els meus companys. Podriem anar-hi algún dia!

Àngel Enrich ha dit...

Caram, no sabia que el ballet ja es practiques des de fa tants anys

fran ha dit...

Doncs la veritat que jo tampoc sabia que es practiqués desde fa tants anys. Molt curiós. Bona entrada :)

naual.T ha dit...

M'agradat mol el video, ai això de l'esxplicacio de cada acte tambe! Respecte a Espartec penso que es d'adimirar, perque tot i haver sigut vensut es una persona que va tenir el valor d'intententar lluitar per uns valors, i d'aixo sempre se n'apren molt!

Núria Garzón ha dit...

L'obra crec que pot ser interessant, però no seria, el tipus d'obra que jo triaria per anar-la a veure, crec que s'hem faria molt pesada.

Sofia Pineda ha dit...

Molt bona entrada!
Semblen molt interessants aquests quatre actes, m'agradaria molt anar a veure aquest ballet ja que així podria tenir més coneixements sobre les vides dels romans, els guerrers romans, etc.

Eduard de Ferrater ha dit...

Esta molt bé això i els actes estan molt ven repartits.
Molt bé.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts